Dresy KĽDR pre MS 2010

2010/2011 Legea MS 2010
Autor: Myso

Kórejská Ľudovodemokratická Republika (označovaná aj ako Severná Kórea) sa v Afrike predstaví po druhý krát na záverečnom turnaji majstrovstiev sveta. Prvú účasť zaznamenala táto ázijská krajina v roku 1966 v Anglicku. Dresy jedného z najväčších kvalifikačných prekvapení boli dlho záhadou. Pôvodne sa malo mužstvo KĽDR predstaviť v dresoch menej známej značky Pirma, pár hodín pred začatím šampionátu ale došlo k podpisu zmluvy s talianskou spoločnosťou Legea.


Nové dresy boli predstavené v priateľskom stretnutí s Nigériou, v ktorom zvíťazil africký tím 3:1. Kórea v tomto stretnutí nastúpila celá v červenom. Na tričku sú viditeľné biele pruhy na pravom rukáve a rovnako aj na bokoch. Na rukávoch a bočných častiach trenírok je logo spoločnosti Legea.

Náhradné dresy budú z veľkou pravdepodobnosťou v bielej farbe. V akcii ich ale budeme mať možnosť vidieť až na majstrovstvách sveta pravdepodobne v jednom zo stretnutí proti Portugalsku alebo Pobrežiu Slonoviny, keďže tieto krajiny nastupujú v červených, resp. oranžových dresoch.


Ako už bolo spomenuté vyššie, súperom KĽDR budú v G skupine Portugalsko (21. júna) a Pobrežie Slonoviny (25. júna). „Krst ohňom” ale čaká na ázijský tím už 15. júna, kedy nastúpi proti päťnásobnému majstrovi sveta Brazílií. KĽDR hrala na šampionáte doteraz jediný krát v roku 1966. Vtedy ale šokovala svet víťazstvom nad Talianskom 1:0, vďaka ktorému postúpila do štvrťfinále. V ňom sa rodilo ďalšie obrovské prekvapenie, keď KĽDR viedla nad Portugalskom po 30. minútach 3:0, no napokon prehrala 3:5.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok