Dresy AC Miláno 2010/2011

2010/2011 Adidas Séria A
Autor: Myso

(aktualizované 14.7.2010 – doplnené obrázky čierneho dresu)

Siedmy júlový deň sme spoznali nové dresy talianskeho veľkoklubu AC Miláno pre budúcu sezónu 2010/2011. Výrobcom dresov je nemecká spoločnosť Adidas a premiéru by mali mať počas letného turnaja Emirates Cup, na ktorom sa okrem „Rossoneri” predstaví aj anglický Arsenal, francúzsky Lyon a škótsky Celtic.

Tradičné červeno-čierne pruhované tričká majú tentokrát o niečo hrubšie pruhy ako v minulej sezóne. Pri novom drese milánskeho klubu bola použitá technológia Climacool, viditeľné sú aj zlaté prúžky a zaujímavým doplnkom je znak AC Miláno z roku 1899 umiestnený vo vnútornej časti výstrihu.

Náhradné dresy sú tradične biele s červenými a čiernymi prúžkami typickými pre spoločnosť Adidas. Sponzorom na dresoch bude v budúcej sezóne letecká spoločnosť Fly Emirates. Zlatá hviezdička nad logom milánskeho klubu je za 10 získaných titulov v domácej Serie A.
Predstavené už boli aj tretie dresy. Tie sú čierne kombinované s červenou. Na tričkách sa nachádza päť tenkých horizontálnych červených prúžkov, medzi druhým a tretím opäť nechýba logo spoločnosti Fly Emirates, znak milánskeho klubu je vľavo pod výstrihom, logo spoločnosti Adidas vpravo.

Spolu s hráčskymi dresmi boli predstavené aj brankárske. Christian Abbiati či Flavio Roma sa v budúcej sezóne predstavia v žltom, prípadne zelenom.


Milánske AC obsadilo v minulej sezóne v talianskej najvyššej súťaži tretiu priečku. „Rossoneri” sa tešili z triumfu v domácej lige celkovo 17-krát a päťkrát dokázali získať domáci pohár. V európskych súťažiach sa im darí hlavne v Lige Majstrov, ktorú dokázali vyhrať sedemkrát, dva razy sa tešili aj zo zisku Pohára Víťazov Pohárov. V roku 2007 triumfovali na Majstrovstvách Sveta Klubov. Associazione Calcio Milan vlastní známy taliansky politik Silvio Berlusconi, červeno-čierni hrajú svoje domáce zápasy na štadióne San Siro s kapacitou 80 074 divákov.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok