Dresy VfL Wolfsburg 2010/2011

2010/2011 Adidas Bundesliga
Autor: Myso

Presne pred týždňom v prvý júlový deň predstavil svoje nové dresy nemecký klub VfL Wolfsburg. Na týchto stránkach v tom čase dostal priestor anglický Arsenal, nemeckí „vlci” tak prichádzajú na rad až dnes.

Výrobcom dresov je domáca spoločnosť Adidas. Hlavný je v tradičných klubových farbách. Vrch bielych tričiek je zelený, podobne ako rukávy. Logo výrobcu dresov sa nachádza vpravo pod bielym okrúhlym výstrihom, klubový znak je na opačnej strane. Aj v najbližšej sezóne nebude na tričkách chýbať logo dlhoročného sponzora klubu, ktorým je nemecká automobilka Volkswagen.

Náhradné dresy sú spomienkou na koniec 90. rokov, kedy Wolfsburg hrával väčšinu svojich zápasov v zeleno-čiernych pruhovaných dresoch. Aj na náhradných tričkách sa nachádza logo spoločnosti Adidas, znak wolfsburgského klubu a podobne v strede aj modro-biele logo VW.

VfL Wolfsburg bol založený tesne po skončení druhej svetovej vojny (1945). Dlhý čas pôsobil v nižších nemeckých súťažiach, no v 90. rokoch sa dokázal etablovať v 1. Bundeslige. Najväčší úspech klub dosiahol v predminulej sezóne, keď získal svoj jediný majstrovský titul. Dovtedy bola pre „Die Wölfe” najväčším úspechom finálová účasť v národnom pohári z roku 1995. Dres Wolfsburgu oblieka aj slovenský reprezentant Peter Pekarík.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok