Dresy Interu Miláno 2010/2011

2010/2011 Nike Séria A
Autor: Myso

Predvčerom boli oficiálne predstavené hlavné dresy aktuálneho víťaza Ligy Majstrov, úradujúceho talianskeho majstra a držiteľa talianskeho pohára z poslednej sezóny. Inter Miláno bude aj v nasledujúcej sezóne hrávať v dresoch značky Nike.

Domáci dres je v tradičných modro-čiernych farbách. Pruhy na tričku sú tvorené malými kosoštvorcami, ktorých farba prechádza postupne z modrej do čiernej. Pod čiernym véčkovým výstrihom sa nachádza na ľavej strane klubový znak, ktorý je doplnený zlatým kruhom symbolizujúcim sto rokov od zisku prvého titulu v Serii A pre Internazionale. Trenírky sú tradične čierne s modrými pruhmi po bokoch, pruhované štulpne majú v prednej časti bielym vyšívané logo spoločnosti Nike a zozadu nápis INTER.


Už v priebehu mája bol predstavený aj náhradný biely dres. Jednoduchý dizajn dresov je originálne doplnený čierno-modrým hadom „Biscione”, ktorý je dôležitým symbolom Milána a rovnako je spätý aj s Internazionale. Sponzorom na dresoch bude aj v nadchádzajúcej sezóne milánska spoločnosť Pirelli. K bielym tričkám budú „Nerazzurri” nosiť biele trenírky a biele štulpne.

Spolu s hráčskymi dresmi boli predstavené aj brankárske. Gólmani Interu budú v nasledujúcej sezóne chytať v čiernych alebo šedých dresoch so „zubatými” pruhmi na rukávoch.

FC Internazionale je osemnásťnásobným víťazom Serie A, trinásťkrát obsadil v talianskej najvyššej súťaži druhú priečku a šesťkrát sa tešil z víťazstva v domácom pohári. Okrem víťazstva z minulej sezóny vyhrali Milánčania Ligu Majstrov aj v rokoch 1964 a 1965. Trikrát dokázali získať aj druhú najvýznamnejšiu trofej – Pohár UEFA (1991, 1994, 1998). Tím úspešného trénera Jose Mourinha povedie za obhajobou „treble” bývalý lodivod Liverpoolu Rafa Benitéz. Inter hráva svoje domáce zápasy na štadióne Giuseppeho Meazzu s kapacitou 80 074 divákov.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok