Dresy Peru 2011/2012

2011/2012 Reprezentácie Umbro
Autor: Myso

Spoločnosť Umbro včera predstavila nové dresy reprezentácie Peru, ktoré budú futbalisti “La Blanquirroja” využívať v zápasoch kvalifikácie na MS 2014. Predstavenie nových dresov je trochu prekvapením, pretože posledné určené pre turnaj Copa América nevyužívali hráči juhoamerickej reprezentácie ani celý rok.

K dresom Peru neodmysliteľne patrí šikmý červený pruh, ktorý je tentoraz v modernejšom zaoblenom dizajne. V jeho vrchnej časti sa nachádza znak Peruánskej futbalovej federácie, ktorý taktiež prešiel oproti posledným dresom drobnými úpravami. Oproti znaku je na opačnej strane viditeľné červené logo spoločnosti Umbro.

Najzaujímavejším prvkom nového dresu je výstrih, na ktorom sa nachádzajú farebné prúžky. Tie sú odkazom na Inkskú ríšu (v kečuánskom jazyku nazývanú Tahuantinsuyo) a jej vlajku Unancha. Práve významná časť ríše Inkov sa rozprestierala na dnešnom území Peru. Farby použité na vlajke nájdeme aj na vnútornej strane výstrihu nad nápísom „Tailored by Umbro.“

Peru odštartuje juhoamerickú kvalifikáciu na majstrovstvá sveta v nových dresoch 7. októbra, keď sa v hlavnom meste Lima stretne s Paraguajom. Naposledy si futbalisti Peru zahrali na MS 1982 v Španielsku, kde skončili po dvoch remízach a jednej prehre už v skupinovej fáze.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok