Dresy DAC Dunajská Streda 2011/2012

2011/2012 Adidas Corgoň liga
Autor: Myso

Včerajšími stretnutiami 18. kola skončila jesenná časť našej futbalovej Corgoň ligy. Od septembra vám Svet dresov postupne predstavoval dresy slovenských klubov a do naplnenia dvanástky chýba už len jediný celok. Symbolicky je ním práve aktuálne posledný tím našej najvyššej súťaže – FK DAC Dunajská Streda.

Futbalistov zo Žitného ostrova aj naďalej oblieka nemecká spoločnosť Adidas. V Dunajskej Strede zostali verní vlaňajšej kombinácií žlto-modrých hlavných dresov s dizajnom Stricon a náhradných bielo-čiernych, ktoré nesú označenie Condivo. Na hlavných dresoch je viditeľné aj logo partnera klubu, ktorým je spoločnosť Negin. Pruhované tričká majú futbalisti z juhu Slovenska doplnené modrými trenírkami so žltými prúžkami po bokoch a bielymi, prípadne modrými štulpňami.

Náhradné dresy využívajú futbalisti DAC-u len v Žiline a Košiciach. Vďaka tohtoročnému žrebu sa v nich predstavili až v záverečnom jesennom kole, v ktorom prehrali na východe Slovenska rozdielom triedy – 0:3. Prednú časť bielych tričiek zdobí len klubový znak spoločne s logom Adidas, logo partnera Negin v tomto prípade absentuje. Zadná strana upúta zase zlatými číslami, ktoré sú doplnené čiernymi menovkami. K bielym tričkám mali futbalisti Dunajskej Stredy oblečené biele trenírky a biele štulpne.

Brankárska jednotka DAC-u Pavel Kováč chytáva najčastejšie v modrom drese Adidas Condivo. V jeho prednej časti je umiestnené logo klubového partnera, číslo a menovky sú v bielej farbe. Gólman Dunajskej Stredy si zachytal aj v bielom drese Campion, vo včerajšom stretnutí v Košiciach sa predstavil v červeno-čiernej kombinácii.

Dunajská Streda vstúpila v júli do štvrtej sezóny od návratu do najvyššej slovenskej súťaže. Do nej sa dostala vďaka zlúčeniu s FC Senec, keď predtým pôsobila až v 3. lige. Najväčším úspechom klubu je víťazstvo v Slovenskom a následne i Československom pohári z roku 1987.

Alternatívne kombinácie

Žlto-modré dresy doplnené bielymi štulpňami (5. kolo, Nitra – D. Streda)
Červený brankársky dres (18. kolo, Košice – D. Streda)
Biely brankársky dres (5. kolo, Nitra – D. Streda)
Žlto-modrý dres bez loga NEGIN vpredu a s logom Energia pro vzadu (od začiatku jarnej časti)
V Dunajskej Strede vymenili dresy v priebehu minulej sezóny a tak sa dalo očakávať, že v nich “potiahnu” aj ďalší ročník. Spoločnosť Adidas síce do aktuálneho katalógu zahrnula celkom zaujímavý dizajn Toque v kombinácií žltej a tmavomodrej, ktorá by Dunajskostredčanom taktiež svedčala, ale predsa len pruhovaný dizajn Adidas Stricon mi k DAC-u pasuje viac. Rovnako ma potešilo, že logo partnera klubu je taktiež zladené do žlto-modrých farieb a na dres skutočne pasuje. Záhadou zostáva, prečo sa neobjavuje na náhradných bielych dresoch. Tie majú síce futbalisti Dunajskej Stredy oblečené len pár krát za sezónu, ale z môjho pohľadu sú veľmi nevydarené. Farebná kombinácia je v poriadku, ale chýbajúce logo partnera a ťažko čitateľné zlaté čísla zmazali z môjho hodnotenia nejakú tú hviezdičku. Zvláštnosťou je aj oblečenie Pavla Kováča, ktorý chytáva v hráčskom drese Adidas Condivo, mimochodom v úplne rovnakom, v akom hrávajú naši reprezentanti alebo v tejto sezóne aj futbalisti banskobystrickej Dukly. Nuž, na dresoch tímu zo Žitného ostrova by bolo čo vylepšovať, ale priemerné hodnotenie určite nie je žiadnou hanbou.

Ako sa vám páčia dresy D. Stredy pre sezónu 2011/2012?

Tip: Vyjadrite svoj názor na dresy FK DAC v diskusii!

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok