Dresy Chelsea 2012/2013

2012/2013 Adidas Premier League
Autor: Myso

Londýnska Chelsea, štvornásobný šampión anglickej Premier League a šesťnásobný víťaz anglického FA Cupu, dnes predstavila svoje nové hráčske aj brankárske dresy pre budúcu sezónu 2012/2013. Blues bude aj naďalej obliekať nemecká spoločnosť Adidas.

Vzhľad nových dresov je ovplyvnený blížiacimi sa letnými olympijskými hrami, ktoré sa budú konať práve v Londýne. Nemeckí dizajnéri na dresy umiestnili zlatú farbu, ktorá má symbolizovať rok športu a veľký športový sviatok v hlavnom meste Anglicka i Veľkej Británie.

Tradičné modré dresy majú okrúhly výstrih, pod ktorým sa nachádza zlaté logo spoločnosti Adidas a znak Chelsea v modro-zlatom prevedení. Do zlatej farby je ladené aj logo partnera Samsung, podobne ako tri pruhy na rukávoch, ktoré sú charakteristické pre oblečenie Adidas.

Predná časť tričiek je lemovaná šikmými prúžkami v tmavšej modrej farbe. Tenké zlaté prúžky potom nájdeme na zakončeniach rukávov ako aj v okolí modrého výstrihu. V jeho zadnej časti je umiestnený zlatý nápis CFC, predstavujúci skratku klubu.

Londýnčania budú naďalej hrávať v modrých trenírkach. Ich boky podobne ako rukávy tričiek zdobí trojica zlatých pruhov. Tie sa nachádzajú aj vo vrchnej častí bielych štulpní, ktoré sú doplnené modrými nápismi Chelsea, alternatívou sú modré štulpne s bielymi nápismi.

Spolu s hráčskymi dresmi boli predstavené aj brankárske. Petr Čech a jeho kolegovia si budúci rok zachytajú v tmavozelených dresoch, ktoré sú taktiež doplnené zlatými prvkami. Na zadnej strane tričiek sa nenachádza nápis CFC, na štulpniach ale už nechýba nápis Chelsea.

Chelsea patrí v súčasnosti v Premier League až šiesta priečka a svoju pozíciu vicemajstra zo sezóny 2010/2011 už určite neobháji. Zverenci talianskeho trénera Roberta Di Mattea ale ešte môžu dosiahnuť výrazný úspech v Lige majstrov, kde na nich v semifinále čaká FC Barcelona.

Tip: Prečítajte si viac o dresoch Chelsea z minulých sezón.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok