Hlavné dresy VfL Wolfsburg 2012/2013

2012/2013 Adidas Bundesliga
Autor: Myso

Posledný aprílový deň predstavil nemecký VfL Wolfsburg svoje nové hlavné dresy pre blížiacu sa sezónu 2012/2013. Zverencov trénera Felixa Magatha, ktorí budú v záverečnom kole Bundesligy bojovať o siedmu priečku zaisťujúcu účasť v EL UEFA, bude aj naďalej obliekať domáca spoločnosť Adidas.

Nové dresy Wolfsburgu sa skloňovali už počas minulého roka, kedy prebiehala súťaž „Mein Trikot ist Dein Trikot,“ v ktorej mali možnosť priaznivci klubu navrhnúť nové dresy pre svoj obľúbený tím. Svet dresov vás informoval o samotnom priebehu súťaže i víťaznom návrhu. Víťazom sa stal vtedy len 14-ročný študent Fabian Thamm, no jeho víťazný návrh sa od reálneho dresu pomerne značne odlišuje…

Vari najvýraznejšou zmenou oproti Fabianovmu návrhu je farba dresu. Mladý nemecký fanúšik chcel svoj tím obliecť do tradičnej kombinácie tmavšej zelenej a čiernej, no nemecká spoločnosť Adidas zvolila pre Wolfsburg aj v tejto sezóne kombináciu svetlejšej zelenej a bielej. Z Fabianovho návrhu tak zostal zachovaný prakticky len vlk v dolnej časti tričiek, ktorý symbolizuje prezývku mužstva, no jeho silueta je oveľa menej výraznejšia ako na pôvodnom návrhu.

Mladý nemecký fanúšik však z nového dresu sklamaný nie je, práve naopak: „Je skvelý! Vedel som, že Adidas bude chcieť na dresoch niečo zmeniť, no môj pôvodný nápad je tam jasne viditeľný. Som veľmi spokojný s tým, v akých dresoch bude hrávať Wolfsburg v nasledujúcej sezóne.“ K svetlozeleným tričkám budú nosiť futbalisti nemeckého šampióna z roku 2009 zelené trenírky a zelené štulpne. Partnerom klubu je aj naďalej automobilka Volkswagen.

Pôvodný, víťazný návrh dresov Wolfsburgu pre sezónu 2012/2013.

Wolfsburg sa v nových dresoch predstavil už počas víkendového stretnutia proti Werderu Brémy. Domáci v zápase zvíťazili 3:1. Medzi najväčšie úspechy klubu patrí okrem spomenutého víťazstva v Bundeslige z roku 2009 aj zisk domáceho pohára v roku 1995.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok