Dresy Bayernu Mníchov pre európske poháre 2012/2013

2012/2013 Adidas Liga majstrov
Autor: Myso

V priebehu minulého týždňa predstavila nemecká spoločnosť Adidas tretie dresy Bayernu Mníchov určené pre európske pohárové súťaže v sezóne 2012/13. Úradujúci nemecký vicemajster a zdolaný finalista Ligy majstrov z minulého ročníka bude o svoj piaty zisk ušatej trofeje bojovať v čiernych dresoch.

Nemecký dodávateľ pripravil Bayernu dresy so špeciálnym dizajnom. Šedé prúžky na hrudi, ktoré sú doplnené skupinou oranžových bodiek majú pripomínať svetlá na štadióne mníchovského klubu, ktorým je známa Allianz Aréna. Pre tím okolo Bastiana Schweinsteigera sú svetlá domovského štadióna pri vstupe na trávnik jedinečným momentom, ktorý je ďalším impulzom k jeho odhodlaniu a motivácií.

Tradičná trojica pruhov, ktorá neodmysliteľne patrí na rukávy tričiek od nemeckej spoločnosti Adidas je v striebornej farbe, podobne ako logo výrobcu dresov umiestnené na hrudi. Štyri zlaté hviezdičky nad klubovým znakom symbolizujú kvarteto triumfov v najprestížnejšej európskej futbalovej súťaži. Na zadnej strane tričiek sa na výstrihu opäť nachádza klubové motto „Mia san mia“ v oranžovej farbe.

Bayern sa vďaka vicemajstrovskej pozícií v minulom ročníku Bundesligy priamo kvalifikoval do skupinovej fázy tohtoročnej Ligy majstrov. Bavorský veľkoklub v poslednej sezóne vyhral svoju skupinu pred Neapolom, Machestrom City a Villarrealom, v osemfinále si poradil s Bazilejom, v štvrťfinále s Olympique Marseille a úspešne prešiel aj semifinálovým dvojzápasom s Realom Madrid. V domácom finále však bola nad sily Mníchovčanov londýnska Chelsea.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok