Hlavné a náhradné dresy AC Miláno 2013/2014

2013/2014 Adidas Séria A
Autor: Myso

V priebehu júla boli oficiálne predstavené hlavné červeno-čierne i náhradné biele dresy milánskeho AC, ktoré tak skompletizovali kolekciu oblečenia Rossoneri pre sezónu 2013/14. O tretích zlatých dresoch ste si mohli na tomto webe prečítať už v priebehu mája.

acm_uvod

Výrobcom dresov je nemecká spoločnosť Adidas, ktorá pripravila milánskemu klubu oblečenie s nezameniteľným pruhovaným prevedením. Prednej strane dresov dominuje poltucet červených pruhov doplnený piatimi čiernymi. Každý z červených pruhov je navyše rozdelený tenkým čiernym prúžkom na dve rovnocenné polovice.

acm_pruhovany_predok

acm_biele_trenirky

acm_cierne_stulpne

Čierno-červený výstrih má na pravej strane umiestnenú taliansku vlajku. Trojica pruhov na rukávoch, ktorá neodmysliteľne patrí k nemeckej spoločnosti Adidas, je tentoraz v zlatej farbe, čo má symbolizovať úspešnú minulosť 18-násobného talianskeho majstra. Hlavným partnerom milánskeho klubu zostáva aj pre budúcu sezónu letecká spoločnosť Fly Emirates.

acm_pruhovany_adidas

acm_pruhovany_vystrih

acm_pruhovany_znak

K pruhovaným tričkám budú nosiť zverenci Massimiliana Allegriho najčastejšie biele trenírky. Tie sú po bokoch doplnené trojicou zlatých pruhov, v spodnej časti nájdeme pre zmenu červené a čierne prúžky. Vrchnú časť čiernych štulpní vypĺňajú zlaté prúžky, uprostred potom nájdeme trojicu červených. Medzeru medzi vrchným a stredným vypĺňa biele logo dodávateľa.

acm_pruhovany_zadok

acm_pruhovany_hrac acm_cierne_stulpne_2

Náhradné dresy Milánčanov sú už tradične biele. Okrúhly výstrih vypĺňajú prúžky v tradičných klubových farbách. Novinkou je farba pruhov na rukávoch, ktoré nie sú červeno-čierne, ale výnimočne zlaté. Je to kvôli tomu, aby ladili k bielym trenírkam, ktoré budú mať futbalisti talianskeho klubu oblečené aj k náhradným dresom.

acm_biely_predok

acm_biele_trenirky

acm_biele_stulpne

V okolí výstrihu sú viditeľné tenké prúžky, ktoré ho opticky predlžujú do tvaru písmena V. Vpravo od červeného prúžku sa nachádza čierne logo spoločnosti Adidas, vľavo od čierneho nájdeme klubový znak doplnený zlatou hviezdičkou za zisk osemnástich ligových titulov. Emblém partnera klubu Fly Emirates je umiestnený na hrudi a má červenú farbu.

acm_biely_znak

acm_biely_emirates

acm_biely_vystrih

Rossoneri sú jedným z hlavných reprezentantov talianskeho futbalu, čo je opäť vyjadrené aj prítomnosťou talianskej vlajky. Tá je na bielych dresoch umiestnená na zadnej strane pod červeno-čiernym výstrihom. Na záver malá zaujímavosť k štulpniam – zatiaľ čo hráči mali na nich pri oficiálnom fotení vyšitý rok založenia klubu 1989, v predaji sú štulpne so skratkou klubu ACM.

acm_biely_zadok

acm_biely_hrac

acm_biele_stulpne_2

Ako už bolo spomenuté v článku, AC Miláno je 18-násobným víťazom talianskej Série A. Na domácej pôde zaznamenali červeno-čierni aj 5 víťazstiev v Talianskom pohári. Tretia priečka z poslednej sezóny posúva Milánčanov do play-off Ligy majstrov, ktorú vo svojej histórií vyhrali už sedemkrát, naposledy v roku 2007.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok