Dresy Južnej Afriky pre MS 2010

2010/2011 Adidas MS 2010
Autor: Myso

Usporiadateľská krajina letných MS predstavila svoje domáce dresy už v novembri minulého roka. Náhradné zelené prišli na rad tohtoročný prvý marcový deň. Výrobcom dresov je nemecká spoločnosť Adidas.

Domáci dres je v tradičnej žlto-zelenej kombinácii. Prvky na drese majú predstavovať modernú interpretáciu tradičných juhoafrických umeleckých štýlov. Tie sú viditeľné najmä v okolí výstrihu. Okrem loga juhoafrickej futbalovej asociácie sa na drese nachádza aj logo kvetu Protea. Ten je umiestnený na ľavej strane hrudi a predstavuje rozmanitosť a odvahu. To sú vlastnosti, ktoré by mali počas zápasov nosiť juhoafrickí futbalisti vo svojom srdci. Žlté tričká sú doplnené zelenými trenírkami a žltými štulpňami.


Náhradné zelené dresy sú kombinované so žltou a čiernou. Opäť sú prítomné prvky juhoafrickej kultúry ako aj logo kvetu Protea. Podobne ako pri žltých dresoch je na zadnej strane tričiek pod výstrihom vlajka Južnej Afriky.

Tím „Bafana Bafana” sa predstaví na záverečnom turnaji MS vo futbale po tretí krát. Dve doterajšie účasti zaznamenali futbalisti Južnej Afriky vo Francúzsku 1998 a v Japonsku a Južnej Kórei 2002. Na MS 2010 bude usporiadateľská krajina bojovať o postup v skupine A spoločne s Mexikom (11. júna), Uruguajom (16. júna) a Francúzskom (22. júna).

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok