Dresy Slovinska pre MS 2010

2010/2011 MS 2010 Nike
Autor: Myso

Náš dvojnásobný kvalifikačný premožiteľ, reprezentácia Slovinska, sa predstaví na majstrovstvách sveta po druhý krát vo svojej krátkodobej histórií. Slovincov bude v Afrike i nadchádzajúcej európskej kvalifikácii obliekať spoločnosť Nike.

Domáce biele dresy budú mať premiéru zajtra počas priateľského stretnutia proti Novému Zélandu v Maribore. Okrem zeleného výstrihu a zelených prúžkov na konci rukávov je najviditeľnejším prvkom „cikcakovitý” zelený pruh symbolizujúci najvyššiu slovinskú horu Triglav. Táto sa nachádza aj na slovinskom štátnom znaku.

Náhradné zelené dresy boli oficiálne predstavené v závere februára a premiéru mali počas priateľského stretnutia proti Kataru začiatkom marca. Klasické zelené dresy sú doplnené netradičnou žltou farbou, dizajn je zhodný s bielymi.

Slovinsko skončilo dva body za víťazom skupiny Slovenskom na druhom mieste. V baráži si ale poradilo s favorizovaným Ruskom a postúpilo tak na záverečný turnaj do Afriky. Slovinci boli vyžrebovaní do C skupiny, kde si zmerajú sily s Alžírskom (13. júna), USA (18. júna) a Anglickom (23. júna).

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok