Dresy Austrálie pre MS 2010

2010/2011 MS 2010 Nike
Autor: Myso

Pri príležitosti tretej účasti na záverečnom šampionáte majstrovstiev sveta predstavila svoje nové dresy už aj reprezentácia Austrálie. Dodávateľom výstroja je spoločnosť Nike, ktorá pri tohtoročných dresoch pre MS 2010 použila unikátnu technológiu, pri ktorej sa dresy vyrábajú z použitých plastových fliaš.


Hlavný žlto-zelený dres bol predstavený v závere apríla a oficiálnu premiéru bude mať 24. mája v priateľskom stretnutí s našim súperom v skupine Novým Zélandom. Dres pozostáva zo žltého trička, zelených trenírok a žltých štulpní. Na prednej strane trička sa nachádza horizontálny biely pruh, rukávy sú zelené. Na zadnej strane tričiek je pod výstrihom umiestnený žltý nápis Australia na zelenom pozadí.


Náhradný dres predstavili Austrálčania ešte v závere februára. Zápasovú premiéru mal 3. marca v stretnutí proti Indonézií. Dizajn je zhodný s domácim dresom, rôzne je len farebné vyhotovenie, keď prevláda tmavomodrá. Na tričkách, trenírkach i štulpniach sa nachádzajú žlté pruhy, rukávy tričiek sú modré.

Austrália prekvapila futbalový svet najmä na poslednom svetovom šampionáte v Nemecku 2006, kedy dokázala spoločne s Brazíliou postúpiť zo skupiny F, v ktorej za sebou nechala Chorvátsko s Japonskom. V osemfinále však už „Socceroos” nestačili na neskoršieho majstra sveta Taliansko, s ktorým prehrali tesne 0:1. Tento rok čaká na Austráliu v Afrike 13. júna Nemecko, 19. júna Ghana a na záver D skupiny 23. júna Srbsko.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok