Dresy Uruguaja pre MS 2010

2010/2011 MS 2010 Puma
Autor: Myso

Svoje nové dresy pre africký futbalový šampionát už má aj Uruguaj. Dvojnásobný majster sveta sa mal pôvodne predstaviť na šampionáte v Afrike v okrem klasických belasých aj v netradičných zlatých dresoch značky Puma. Napokon však došlo na podnet Uruguajskej Futbalovej Asociácie k zmene farby náhradného dresu, ktorý je v tradičnej bielej farbe.


Domáci belasý dres bol predstavený v priateľskom stretnutí Uruguaja proti Švajčiarsku v priebehu marca. Na tričkách sú biele a zlaté prvky. Celú prednú časť tričiek pokrývajú slnká, ktoré sú odkazom na štátny symbol Uruguaja, ktorý je aj súčasťou vlajky tejto krajiny. Zaujímavosťou je, že na prezentovaných fotografiách je logo spoločnosti Puma v červenej farbe, zatiaľ čo v zápase proti Švajčiarsku hrali uruguajskí futbalisti v dresoch s bielym logom Puma.


Nový náhradný dres Uruguaja je už v tradičnej bielo-belasej kombinácií. Logo spoločnosti Puma je čierne, na zadnej strane trička sa pod výstihom nachádzajú belasé a biele pruhy, ktoré sú aj na štátnej vlajke tejto krajiny. Uruguajskí futbalisti budú domáce belasé a náhradné biele tričká kombinovať s čiernymi a bielymi trenírkami i štulpňami.


Pôvodný náhradný dres mal byť zlatý v kombinácií s čiernou. Tento dres ale Uruguaj nebude používať v stretnutiach počas MS 2010. Nie je však vylúčené jeho používanie po šampionáte.


Uruguaj získal titul majstra sveta v rokoch 1930 a 1950. Na šampionáte v Afrike ho v ceste za postupom čaká náročná úloha, keďže v A skupine sa postupne stretne s Francúzskom (11. júna), Mexikom (17. júna) a na záver s domácou Južnou Afrikou (22. júna).

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok