Dresy Srbska pre MS 2010

2010/2011 MS 2010 Nike
Autor: Myso

Ďalším z účastníkov tohtoročných MS vo futbale, ktorý už predstavil svoje nové dresy je Srbsko. Táto krajina prešla od 90. rokov zložitým politickým vývojom. Po rozpade komunistickej Juhoslávie utvorilo spoločne Srbsko s Čiernou Horou federatívnu republiku Juhoslávia, neskôr premenovanú na Srbsko a Čierna Hora. V júni roku 2006 vyhlásila Čierna Hora nezávislosť a rovnako tak vznikli aj dve samostatné futbalové reprezentácie – srbská a čiernohorská. Samostatné Srbsko sa tak predstaví na záverečnom turnaji MS vo futbale vôbec po prvý krát.


Domáci dres je vo farbách srbskej štátnej vlajky. Na červených tričkách zaujmú na prvý pohľad biele prekrížené pruhy, ktoré sú odkazom na štátny znak Srbskej republiky, či logo Srbskej Futbalovej Asociácie. Červené tričká sú doplnené modrými trenírkami a bielymi štulpňami.


Náhradný dres je biely. Na koncoch rukávov, trenírkach i štulpniach sú červené pruhy. Na zadnej strane tričiek sa pod výstrihom nachádza červeno-modro-biela trikolóra.


Srbsko sa v Afrike predstaví v D skupine, kde sa postupne stretne 13. júna s Ghanou, 18. júna s Nemeckom a 23. júna s Austráliou.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok