Dresy Dánska pre MS 2010

2010/2011 Adidas MS 2010
Autor: Myso

Po ôsmich rokoch sa na záverečný turnaj majstrovstiev sveta vracia Dánsko. „Dánsky dynamit” dokázal obsadiť vo svojej kvalifikačnej skupine prvé miesto, keď predbehol ďalších horúcich favoritov na priamy postup Portugalsko a Švédsko. Dánski futbalisti sa na africkom šampionáte predstavia v dresoch Adidas.


Hlavný červený bol predstavený už v novembri minulého roka. Jednoduchý dizajn tričiek bol oživený vzorom v strede, ktorý pozostáva zo striedajúcich sa červených a bielych prúžkov, ktorých dĺžka sa smerom dole postupne predlžuje. Červené tričká budú doplnené bielymi trenírkami a červenými štulpňami.


Náhradný dánsky dres bol predstavený v závere marca. Oproti hlavnému dresu bol pre tričká zvolený odlišný dizajn. Biele tričká by mali dánski hráči kombinovať s červenými trenírkami a bielymi štulpňami.


Dánsko bude hrať v Afrike na svojich štvrtých majstrovstvách sveta. Premiéru zažilo v roku 1986 v Mexiku, kedy sa prebojovalo do osemfinále. Ešte úspešnejší boli Dáni v roku 1998 vo Francúzsku, keď sa prebojovali až do štvrťfinále. Postup zo skupiny sa Dánsku podaril aj na šampionáte v roku 2002. Či Dáni svoju 100%-nú bilanciu úspešných postupov zo základnej skupiny napodobnia aj na tohtoročnom šampionáte budeme mať možnosť vidieť už od 14. júna. Dánsko sa v E skupine stretne postupne s Holandskom, Kamerunom a Japonskom.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok