Dresy Portugalska pre MS 2010

2010/2011 MS 2010 Nike
Autor: Myso

Portugalsko zažilo svoj najväčší úspech na majstrovstvách sveta v roku 1966, kedy dokázalo pri svojej premiérovej účasti obsadiť tretie miesto. O niečo podobné sa bude tím okolo Cristiana Ronalda pokúšať aj tento rok v Afrike. Dopomôcť k úspechu by mohli aj nové dresy od spoločnosti Nike.


Hlavný dres bude mať premiéru o štyri dni v prípravnom stretnutí proti Kapverdským ostrovom. Pre tento rok bola vzhľadom na nedávnu minulosť zvolená trochu netradičná farebná kombinácia – červené tričko, biele trenírky a zelené štulpne. Na tričkách je viditeľný hlavne horizontálny zelený pruh, na ktorom je logo spoločnosti Nike a rovnako aj Portugalskej Futbalovej Federácie.

Náhradný dres bol predstavený už v priebehu februára. Na bielych tričkách sa nachádza zelený a červený hrubý vertikálny pruh. Tenšie zelené prúžky sú na koncoch rukávov. Pod výstrihom je na zadnej strane trička umiestnený biely nápis Portugal na zelenom pozadí. Portugalskí futbalisti by mali tieto tričká nosiť spolu so zelenými trenírkami a bielymi štulpňami.

Portugalsko bude hrať v Afrike na piatom svetovom šampionáte. Zaujímavosťou je, že vždy keď sa podarilo „európskym Brazílčanom” postúpiť zo skupiny, dotiahli to až do semifinále (3. miesto v 1966 a 4. miesto v 2006). V Mexiku 1986 a na šampionáte v roku 2002 Portugalsko nepostúpilo zo základnej skupiny. Tento rok na „Selecçao” čaká v skupine G Pobrežie Slonoviny (15. júna), KĽDR (21. júna) a na záver veľký šláger proti Brazílií (25. júna).

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok