Náhradné dresy KĽDR pre MS 2010

2010/2011 Legea MS 2010
Autor: Myso

Až jedenásť dní po začiatku svetového šampionátu môžeme skompletizovať informácie o dresoch všetkých účastníkov. Náhradné dresy KĽDR mali premiéru v dnešnom stretnutí proti Portugalsku.

Podľa predpokladov je dres v bielej farbe, pričom dizajn je zhodný s hlavným červeným dresom. Na tričkách je okrem loga výrobcu dresov (talianska spoločnosť Legea) aj vlajka KĽDR. Ako už bolo spomínané, dresy severokórejskej reprezentácie boli dlhý čas záhadou. K podpisu zmluvy medzi futbalovou federáciou KĽDR a spoločnosťou Legea došlo doslova len niekoľko hodín pred začatím majstrovstiev sveta a predstavené tak stihli byť len hlavné červené dresy. Tie mali kórejskí futbalisti oblečené v prípravnom stretnutí proti Nigérii.

Biele dresy však ázijskému tímu veľa šťastia nepriniesli. Portugalsko zvíťazilo nad KĽDR vysoko 7:0, keď sa o góly postarali Raúl Meireles, Simao Sabrosa, Hugo Almeida, Liedson, Cristiano Ronaldo a dvojgólový Tiago. V stretnutí okrem gólov zaujali aj dresy Portugalska, ktoré boli celé červené. Portugalsko tak má k dispozícií aj tradičné červené trenírky a červené štulpne. Pred šampionátom boli predstavené len biele a zelené.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok