Dresy Slavie Praha 2010/2011

2010/2011 Gambrinus Liga Slečny Umbro
Autor: Myso

Včera popoludní predstavila v Edene svoje nové dresy pražská Slavia. V Česku zobrali predstavovanie nového tímového oblečenia skutočne tak ako sa na profesionálne európske kluby patrí a slovenské kluby si tak majú z koho brať príklad. Na prezentácií nechýbali ani modelky, dresy predstavil bývalý český reprezentant a súčasný zástupca spoločnosti Umbro Radek Sionko.

„Domáce dresy vychádzajú z bohatej minulosti Slavie, preto sme zvolili nádych retroštýlu. Vrátili sme sa ku golieriku a ku gombíkom, na ktorých sú použité slavistické motívy. Použili sme moderné materiály a technológie. Snažili sme sa o identifikáciu Slavie v mnohých detailoch ako veľká červená hviezda, alebo gombík, ktorý je zjednodušeným znakom Slavie, či nápis Slavia v spojení s hviezdou, ktoré sú umiestnené na vnútornej strane golierika,” povedal Sionko, ktorý upozornil aj na identifikačný trojuholník v dolnej časti tričiek s nápisom „Slavia home jersey“ odkazujúci na to, že sa jedná o domáci dres pražského klubu. Zmenami prešli aj trenírky, ktoré sú trochu dlhšie a taktiež dostali nádych retroštýlu. Na šnúrkach sa podobne ako za golierikom nachádzajú nápisy Slavia a červené hviezdy.

Sionko povedal pár slov aj k náhradným dresom. Opäť je použitý zošívaný motív, tento krát ale v tmavších farbách, keď bola zvolená kombinácia tyrkysovej a námorníckej modrej. Na drese sú samozrejme umiestnené hviezdy. „Myslíme si, že to bude tá správna cesta, ktorou sme sa pri dizajnoch dresov Slavie vydali. Veríme, že chlapcom nové sady prinesú veľa šťastia,” dodal na záver prezentácie Sionko. Pre doplnenie ešte spomeňme, že na prednej strane tričiek majú „zošívaní” logo generálneho partnera klubu, ktorým sa od novej sezóny stala česká stávková spoločnosť Synottip, na ľavom rukáve je to potom logo hlavného partnera Roto a ďalší hlavný partner, spoločnosť Zedníček, dostal priestor na svoju reklamu na trenírkach.Slavia je 17-násobným majstrom Česka, trikrát dokázala triumfovať v domácom pohári. V Európe sa jej darilo hlavne v sezóne 1995/96, kedy sa dokázala dostať až do semifinále Pohára UEFA. „Zošívaní” si zahrali už aj v hlavnej fáze Ligy Majstrov, kde sa prebojovali v sezóne 2007/2008. Klub hráva svoje domáce zápasy v pražskom Edene s kapacitou 21 000 divákov, trénerom mužstva je Karel Jarolím. V tíme pôsobí dvojica slovenských hráčov Peter Grajciar a Karol Kisel.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok