Dresy Tottenhamu Hotspur 2010/2011

2010/2011 Premier League Puma
Autor: Myso

Ďalším z klubov anglickej Premier League, ktorý predstavil svoje nové dresy pre nadchádzajúcu sezónu je Tottenham Hotspur. „Kohútov” bude už v poradí piatu sezónu obliekať spoločnosť Puma.


Domáci dres je v tradičnej farebnej kombinácií. Biele tričká majú nádych retroštýlu. Okrem troch znakov Puma a znaku londýnskeho klubu je na nich aj logo nového sponzora Tottenhamu, ktorým sa stala britská softvérová spoločnosť Autonomy. Tmavomodré trenírky majú v pravej časti podobný vzor ako tričká, biele štulpne sú doplnené o tmavomodré pruhy a logo Puma. Dres mal premiéru 17. júla v prípravnom stretnutí proti americkému San Jose Earthquakes.


Náhradné dresy sú belasé a majú podobný dizajn ako dresy talianskej reprezentácie. Zaujímavosťou sú farby prúžkov na tričkách, kde v pravej časti výstrihu i na pravom rukáve sú prúžky tmavomodré, zatiaľ čo na ľavej strane biele. Na belasých trenírkach vynikne okrem znaku klubu aj logo spoločnosti Puma vo vrchnej časti. Belasé štulpne majú v prednej časti vyšitý nápis Spurs.


Tottenham bude v budúcej sezóne Premier League či Ligy Majstrov hrávať aj v tretích dresoch. Tie sú tmavomodré a doplnené sú žltozelenými a bielymi prvkami. Na štulpniach je opäť vyšitý nápis Spurs. Dres bude pravdepodobne veľmi cenený medzi zberateľmi, keďže bude predávaný len v limitovanej edícii. Premiéru zažije práve dnes v ďalšom prípravnom stretnutí v Severnej Amerike proti New York Red Bulls.


Tottenham vlani v Premier League obsadil 4. priečku, vďaka čomu si zahrá aj v tohtoročnej edícií Ligy Majstrov. Severolondýnsky klub nikdy nevyhral Premier League, dvakrát sa tešil z víťazstva v druhej najvyššej súťaži (1951, 1961). Pomerne úspešný je ale v pohároch – FA Cup vyhral celkovo osemkrát a Anglický Ligový Pohár štyrikrát (naposledy v roku 2008). Na európskej scéne sú úspechom hlavne dva zisky Pohára UEFA (1972 a 1984) a jedno víťazstvo v Pohári Víťazov Pohárov (1974). Klub hráva svoje domáce zápasy na White Hart Lane s kapacitou 36 310 divákov, manažérom tímu je Harry Redknapp.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok