Dresy Olympique Lyon 2010/2011

2010/2011 Adidas Ligue 1
Autor: Myso

Aktuálny francúzsky vicemajster si prezentáciu svojich nových dresov pre nadchádzajúcu sezónu 2010/2011 rozdelil na celý júl. Začiatkom mesiaca predstavil nové hlavné dresy, v polovici prišli na rad náhradné a v samom závere aj tie pre európske pohárové súťaže. Svet dresov vám ich prináša teraz všetky v jednom článku.

Lyon po dlhých rokoch zmenil dodávateľa svojho tímového oblečenia, ktorým sa po spoločnosti Umbro stal nemecký Adidas. Na rukávy bielych tričiek tak pribudli typické tri pruhy v modrej farbe. Čo ale zostalo sú dva tradičné pruhy v modrej a červenej farbe. Tie sú navyše doplnené textúrou leva, ktorého je možné nájsť aj v znaku francúzskeho klubu.

Ak boli v minulých rokoch dizajnéri zo spoločnosti Adidas kritizovaní za veľmi jednoduché a málo nápadité dizajny dresov, tak pri pohľade na tričká pre sezónu 2010/2011 o tom nemôže byť ani reč. Po zaujímavých dizajnoch dresov Marseille budú v skutočne originálnych dresoch hrávať aj hráči Lyonu. Fialové tričká sú v prednej časti doplnené ružovou textúrou a celý dres je kombinovaný so zlatými prvkami. Lyon oslavuje tento rok 60. výročie svojho vzniku, na čo odkazuje vnútorná strana tričiek v okolí výstrihu. 

Za odvážnym dizajnom náhradných tričiek o nič nezaostávajú ani tie pre európske pohárové súťaže. Belasé tričká majú v prednej časti tmavomodré a červené pruhy, uprostred je logo spoločnosti BetClic. Farebné tričká sú doplnené tmavomodrými trenírkami a štulpňami s bielymi prúžkami. Na prednej strane štulpní sa nachádza červený lev.

Lyon ťahal vo francúzskej najvyššej súťaži úctyhodnú sériu, keď triumfoval od roku 2002 až po sezónu 2007/2008. Vlani obsadil druhú priečku za Olympique Marseille. Zo zisku Francúzskeho pohára sa tešil celovo štyrikrát, raz sa mu podarilo získať aj Francúzsky ligový pohár. Tradičný účastník Ligy Majstrov z posledných rokov má na svojom konte jedno víťazstvo v Pohári UEFA z roku 1997. „OL” hráva svoje domáce zápasy na Stade de Gerland s kapacitou 41 044 divákov.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok