Dresy Manchestru City 2010/2011

2010/2011 Premier League Umbro
Autor: Myso

V závere júla a začiatkom augusta predstavil po United svoje nové dresy aj druhý klub z Manchestru. „Citizens” budú pri ceste za vysnívaným titulom v Premier League hrávať v dresoch domácej značky Umbro.

Hlavné dresy sú v tradičných farbách. Dizajn tričiek je veľmi podobný s červenými tričkami anglickej reprezentácie. Vpravo pod výstrihom sa nachádza logo spoločnosti Umbro, na opačnej strane znak Manchestru City. Uprostred tričiek je nápis sponzora klubu, ktorým je letecká spoločnosť Etihad Airways. Belasé tričká sú doplnené tradične bielymi trenírkami a belasými štulpňami.Náhradné dresy sú tmavomodré. Výstrih tričiek je belasý, podobne ako aj logo spoločnosti Umbro a logo sponzora Etihad Airways. Pre zaujímavosť, tri žlté hviezdičky sú súčasťou znaku klubu a nemajú žiadnu symboliku v súvislosti so získanými titulmi či pohármi. K tmavomodrým tričkám budú hráči Man City nosiť rovnako farebné trenírky a štulpne s belasými prúžkami.

Piaty tím minulej sezóny Premier League bude chcieť v ročníku 2010/2011 získať po veľkých letných nákupoch svoj prvý titul. Klubu sa zatiaľ podarilo vyhrať len druhú najvyššiu anglickú súťaž v rokoch 1937 a 1968. Z domácich úspechov ešte stojí za zmienku 4-násobný triumf v FA Cupe a dve víťazstvá v Anglickom ligovom pohári. V Európe bol pre City významný rok 1970, kedy dokázal zvíťaziť v PVP. Tím Roberta Manciniho hráva domáce stretnutia na City of Manchester Stadium s kapacitou 47 726 divákov.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok