Dresy Bayernu Mníchov 2010/2011

2010/2011 Adidas Bundesliga
Autor: Myso

Bayern Mníchov bol prvým veľkým európskym tímom, ktorý predstavil nové dresy pre sezónu 2010/2011. Bolo to koncom februára a dresy ste mali možnosť vidieť vo finálovom stretnutí Ligy Majstrov 2010, v ktorom nemecký klub nestačil na milánsky Inter. V priebehu júla a augusta predstavili Bavori aj náhradné a tretie dresy.Hlavné dresy sú v tradičnej červeno-bielej kombinácií. Pruhované tričká sú odkazom do histórie, keďže Bayern oslavuje tento rok 110. výročie svojho založenia. Štyri hviezdičky nad znakom klubu symbolizujú štyri víťazstvá v Lige Majstrov (1974, 1975, 1976 a 2001). Uprostred tričiek sa nachádza logo sponzora, ktorým je nemecká telekomunikačná spoločnosť Deutsche Telekom. Tričká dopĺňajú červené trenírky a čierne štulpne.

Náhradné dresy sú biele kombinované s antracitovou. Na tričkách sú v prednej časti viditeľné šedé horizontálne pruhy. Vpravo pod červeným výstrihom sa nachádza logo výrobcu dresov, ktorým je spoločnosť Adidas. Logo sponzora klubu Deutsche Telekom je nahradené produktom tejto spoločnosti. „Liga total!” je nová služba, ktorá umožňuje futbalovým priaznivcom sledovať v televízií všetky stretnutia Bundesligy. K bielym tričkám by mali hráči Bayernu nosiť antracitové trenírky a biele štulpne.

Tretie dresy budú hráči Bayernu nosiť v zápasoch Ligy Majstrov. Antracitové tričká sú na prednej strane doplnené tenkými šikmými prúžkami. Pod červenými výstrihom sa vpravo nachádza logo spoločnosti Adidas a na opačnej strane znak Bayernu. Ten je možné nájsť aj na antracitových trenírkach. Štulpne majú na prednej strane červenou farbou vyšité iniciálky klubu FCB, ktoré môžeme nájsť aj na zadnej strane tričiek pod výstrihom.FC Bayern München je úradujúcim majstrom krajiny, Bundesligu vyhral celkovo 22-krát. Z domácich úspechov treba ešte spomenúť 15 víťazstiev v Pohári DFB a šesť víťazstiev v Nemeckom ligovom pohári. Okrem spomínaných štyroch triumfov v Lige Majstrov vyhral Bayern jeden krát aj Pohár Víťazov Pohárov (1967) a jeden triumf má na konte aj v Pohári UEFA (1996). Zverenci holandského trénera Louisa van Gaala hrajú domáce stretnutia v Allianz Arene s kapacitou 69 901 divákov.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok