Dresy Ukrajiny 2010-2012

2010/2011 Adidas Reprezentácie
Autor: Myso

Reprezentácia Ukrajiny chýbala na poslednom svetovom šampionáte v Afrike, určite sa však zúčastní nasledujúceho európskeho, ktorý bude v roku 2012 organizovať spoločne s Poľskom. Ukrajinských futbalistov tak neuvidíme v kvalifikácií, no počas nasledujúcich dvoch rokov odohrajú niekoľko priateľských stretnutí. V nich sa predstavia aj v nových dresoch od nemeckej spoločnosti Adidas.

Dresy sú v národných farbách. Na žltých tričkách sa pozdĺž rukávov tiahnú prerušované tri pruhy v modrej farbe. Logo výrobcu je umiestnené v strede pod výstrihom. Na zadnej strane tričiek sa vo vrchnej časti nachádza nápis „Ukraine.” Náhradné dresy majú rovnaký dizajn ako hlavné, až na tenké prúžky v zadnej časti tričiek. Vymenené sú farby, keď žltá je nahradená modrou a naopak modrá žltou.

Od vzniku samostatnej Ukrajiny zaznamenala jej reprezentácia najväčší úspech v roku 2006, kedy sa pri svojej premiérovej účasti na majstrovstvách sveta dostala až do štvrťfinále. Na európskom šampionáte Ukrajina doteraz nikdy neštartovala, premiéru tak bude mať o dva roky v domácom prostredí. Hráčom s najväčším počtom zápasov i strelených gólov (97/45) je ostrostrelec Andrej Ševčenko. Domácim stánkom reprezentácie je Olympijský štadión v Kyjeve.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok