Dresy Turecka 2010-2012

2010/2011 Nike Reprezentácie
Autor: Myso

Už túto sobotu štartuje kvalifikácia na európsky šampionát, ktorý budú o dva roky spoločne hostiť Poľsko a Ukrajina. Účastníci MS 2010 sa v bojoch o EURO 2012 predstavia v rovnakých dresoch ako na poslednom svetovom šampionáte, dresy ostatných popredných európskych tímov vám Svet dresov prinesie v najbližších dňoch. Dnes dostáva priestor reprezentácia Turecka.

Turecko oblieka od roku 2003 americká spoločnosť Nike a v jej dresoch sa tureckí futbalisti predstavia aj v najbližšom období. Na červených tričkách zaujme hlavne biely horizontálny pruh, uprostred ktorého sa nachádza štátny znak krajiny. Tenšie biele zaoblené prúžky môžeme nájsť na konci rukávov a na zadnej strane tričiek pod výstrihom. K červeným tričkám budú nosiť tureckí reprezentanti červené trenírky a červené štulpne.Náhradné dresy majú rovnaký dizajn ako hlavné. Na tričkách je opäť viditeľný hrubý horizontálny pruh, ktorý je tentokrát červený. Uprostred sa opäť nachádza biely polmesiac s bielou hviezdou. Tenšie zaoblené prúžky nájdeme na konci rukávov. Ďalší prúžok na zadnej strane tričiek pod výstrihom je doplnený bielym nápisom Turkiye. Biele tričká sú kombinované s tradičnými bielymi trenírkami a bielymi štulpňami. Hlavné i náhradné dresy mali premiéru počas prípravných stretnutí v priebehu mája.

Turecko je dvojnásobným účastníkom majstrovstiev sveta, na ktorých najviac zažiarilo v roku 2002, kedy si z Japonska a Južnej Kórey odnieslo bronzové medaily. Na európskom šampionáte hralo Turecko prvý krát v roku 1996 v Anglicku, kde ale prehralo všetky zápasy. Zo skupiny ale postúpilo v roku 2000 a pred dvomi rokmi si dokonca zahralo semifinále. Súpermi Turecka v kvalifikačnej A skupine na ME 2012 budú Nemecko, Rakúsko, Belgicko, Kazachstan a Azerbajdžan.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok