Dresy Rakúska 2010-2012

2010/2011 Puma Reprezentácie
Autor: Myso

Ako už bolo spomenuté v článku o dresoch Turecka, najbližšie dni budú na tomto blogu venované európskym reprezentačným celkom, ktoré už onedlho začnú súperiť v kvalifikácií o miestenky na európsky šampionát 2012. Dnes si predstavíme dresy nášho juhozápadného suseda, ktorým je Rakúsko.

Rakúsku reprezentáciu bude aj v najbližšom období obliekať nemecká spoločnosť Puma. Hlavné dresy sú v národných farbách, keď červené tričká dopĺňajú biele trenírky a červené štulpne. Na tričkách sa vľavo pod červeno-bielym výstrihom nachádza štátny znak Rakúska. Logo spoločnosti Puma môžeme nájsť vpravo a rovnako aj na obidvoch rukávoch.Náhradné dresy sú tradične biele kombinované s čiernou. Štátny znak krajiny je tentokrát umiestnený v strede, čierne logo spoločnosti Puma je nad ním a rovnako aj na obidvoch rukávoch. Na zadnej strane sa vo vrchnej časti tričiek nachádza rakúska vlajka. Bielo-čierne dresy používali Rakúšania dlhý čas ako svoje hlavné, k zmene došlo v roku 2004, kedy ich na základe požiadavky trénera Hansa Krankla nahradili červeno-biele. Futbalisti rakúskej reprezentácie hrávali v nedávnej minulosti aj celí v čiernom.

Najväčším úspechom rakúskej reprezentácie je tretia priečka na majstrovstvách sveta 1954 zo Švajčiarska. Naposledy sa „Das Team” predstavil na svetovom šampionáte pred dvanástimi rokmi vo Francúzsku. Na majstrovstvách Európy malo Rakúsko premiéru pred dvomi rokmi, keď šampionát organizovalo spoločne so Švajčiarskom. Rakúšania ale uhrali len jednu remízu a zo skupiny nepostúpili. V kvalifikácií na EURO 2012 na nich čakajú súboje s Kazachstanom, Tureckom, Nemeckom, Belgickom a Azerbajdžanom.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok