Dresy Škótska 2010-2012

2011/2012 Adidas Reprezentácie
Autor: Myso

V priebehu týchto dní pokračuje kvalifikácia na európsky šampionát 2012, ktorý sa bude konať v Poľsku a na Ukrajine a to je celkom pekná možnosť na predstavenie dresov ďalšej európskej reprezentácie. Tentokrát si môžete prečítať niečo o dresoch Škótska.

Novým dodávateľom škótskej výstroje sa stal nemecký Adidas. Domáce dresy sú v tradičnej farebnej kombinácií. Na tmavomodrých tričkách sa pod bielym okrúhlym výstrihom nachádza číslo hráča, naľavo je to znak Škótskej futbalovej asociácie a na opačnej strane logo spoločnosti Adidas. Uprostred tričiek je možné nájsť textúru štátneho znaku krajiny. Tmavomodré tričká dopĺňajú biele trenírky s modrými prúžkami. V prednej časti červených štulpní sa nachádza biely nápis „Alba” čo je pomenovanie Škótska v gálčine, ktorá je jedným z úradných jazykov v tejto britskej krajine.Vo včerajšom stretnutí u našich západných susedov sa Škótsko predstavilo v náhradných žlto-modrých dresoch. Na žltých tričkách sú podobne ako na tých tmavomodrých umiestnené logo spoločnosti Adidas, znak Škótskej futbalovej asociácie i textúra štátneho znaku. Modré trenírky majú po bokoch žlté prúžky. Žlté štulpne sú kombinované s tmavomodrou, v prednej časti je opäť možné nájsť nápis v gálčine.

Škótsko sa na záverečnom turnaji majstrovstiev sveta predstavilo celkovo 8-krát, no nikdy nedokázalo postúpiť zo základnej skupiny. Rovnako sa škótskym reprezentantom nedarí ani na európskych šampionátoch, kde sa prebojovali v rokoch 1992 a 1996, no vždy skončili už v skupine. Reprezentácia Škótska hráva domáce stretnutia na štadióne Hampden Park v Glasgowe. Škótsky národný tím hrával v minulosti v dresoch značiek Umbro, Fila a Diadora.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok