Dresy Borussie Dortmund 2010/2011

2010/2011 Bundesliga Kappa
Autor: Myso

V piatok predstavila Borussia Dortmund špeciálnu edíciu svojich dresov pre sezónu 2010/2011. Dresy označené ako „Vianočné” budú mať futbalisti tohto nemeckého klubu po prvýkrát oblečené 12. novembra v bundesligovom stretnutí proti Hamburgu. Ak vás zaujímajú všetky dresy, v ktorých hrá Dortmund v tejto sezóne, tak si určite prečítajte zvyšok tohto článku.

Dresy Dortmundu sú tradične v žlto-čiernej kombinácií. Tie, v ktorých hrala Borussia od začiatku ročníka, boli prestavené už v apríli a ich výrobcom je talianská spoločnosť Kappa. Žlté tričká sú doplnené tenkými horizontálnymi prúžkami v čiernej farbe. V prednej časti sa uprostred nachádza logo partnera klubu, ktorým je nemecká priemyselná spoločnosť Evonik Industries. Žlté tričká sú kombinované s čiernymi trenírkami, ktoré majú po bokoch tenké žlté prúžky, medzi ktorými sa nachádza logo spoločnosti Kappa. Žlté štulpne s tenkými čiernymi prúžkami majú v prednej časti vyšitý znak klubu a zo zadu logo spoločnosti Kappa.

Dortmund odohral niekoľko stretnutí aj v náhradných dresoch. Čierne majú na tričkách žltý véčkový výstrih, pod ktorým sa nachádza logo výrobcu dresov a klubový znak. Uprostred opäť nechýba logo partnera klubu. Na pleciach sa nachádzajú žlté logá spoločnosti Kappa. Tretie dresy Dortmundu sú červené a futbalisti tohto nemeckého klubu ich používajú už od sezóny 2009/2010. Od bieleho okrúhleho výstrihu sa na tričkách tiahnú ku koncom rukávov biele pruhy, doplnené o čierne logá spoločnosti Kappa. Rovnaký vzor je použitý aj pri červených trenírkach.

Vianočné dresy, ktoré budú futbalisti Borussie obliekať od polovice novembra sú opäť v tradičnej žlto-čiernej kombinácií. Na tričkách sa ale namiesto tenkých prúžkov nachádzajú štyri hrubšie, dovnútra zakrivené a šikmo rozšírené pásy (tri na prednej strane tričiek, jeden na chrbte), ktoré majú podľa spoločnosti Kappa symbolizovať dynamický štýl hry dortmundského tímu.

Dortmundu patrí v prebiehajúcom ročníku nemeckej Bundesligy 2. miesto za vedúcim Mainzom. Klub tak má šancu zabojovať o domáci titul, z ktorého sa naposledy tešil v ročníku 2001/2002. Okrem tohto úspechu stojí za zmienku ďalších päť titulov v Bundeslige a dve víťazstvá v domácom Pohári (1965, 1989). Na európskej scéne klub zažiaril v roku 1997, kedy dokázal zvíťaziť v Lige Majstrov.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok