Dresy FC Nitra 2010/2011

2010/2011 Corgoň liga Jako
Autor: Myso

Desiatym corgoňligovým tímom, ktorý dostáva priestor na stránkach tohto blogu je FC Nitra. Hráčov spod Zobora oblieka už niekoľko rokov nemecká spoločnosť Jako a práve v dresoch tejto značky hrajú nitrianski futbalisti aj v sezóne 2010/2011.

Nitrania zvolili pre tento ročník dresy s označením Jako Challenge. Domáci je v kombinácií belasej a tmavomodrej. Tričká majú pod okrúhlym výstrihom v ľavej časti umiestnený znak klubu, pod ktorým sa nachádza trojica jeho hlavných partnerov. Na ľavom rukáve nechýba logo našej najvyššej súťaže. V zadnej časti tričiek majú hráči nad číslami menovky a pod číslami nápis FC Nitra. Futbalisti Nitry nosia k belasým tričkám tmavomodré, prípadne biele trenírky. Štulpne nitrianskych hráčov sú belasé alebo prúžkované v belasej a tmavomodrej farbe.

Zdroj: www.fcnitra.sk


Náhradné dresy Nitry sú biele. Tento ročník ich zatiaľ futbalisti FC využili len v pohárovom zápase v Šali, kde zvíťazili 1:0. Biele tričká majú pod výstrihom znak klubu, pod ktorým je opäť priestor pre troch hlavných partnerov nitrianskeho futbalu. Biele trenírky dopĺňajú biele štulpne, na ktorých sú tenké vertikálne biele prúžky.


Zdroj: nitra.sme.sk


Najlepším umiestnením Nitry v časoch spoločnej federálnej súťaže bolo druhé miesto v sezóne 1961/62. V samostatnej slovenskej súťaži to Nitrania najďalej dotiahli v sezóne 2005/06, kedy obsadili tretie miesto. V prebiehajúcom ročníku Corgoň Ligy patrí zverencom trénera Ivana Galáda zatiaľ ôsma priečka.

Aktualizácia 13.11.2010: V dnešnom stretnutí 16. kola našej najvyššej súťaže nastúpila Nitra v stretnutí na bratislavských Pasienkoch proti domácemu Slovanu v tmavomodrých dresoch. Ich použitiu predchádzala kuriózna situácia, keď si Nitrania na zápas doniesli domáce belasé dresy, v ktorých prirodzene proti belasému Slovanu nemohla nastúpiť. Nitrania napokon nastúpili v kuriérom na rýchlo dovezených dresoch tmavomodrej farby, v ktorých futbalisti spod Zobora hrávali už v sezóne 2007/2008. Na týchto dresoch Nitranom chýbali menovky a v prednej časti sa dokonca vyskytovalo logo spoločnosti N-ADOVA, ktorá však už nie je súčasným partnerom nitrianskeho klubu. Kuriózna situácia i netradičné náhradné dresy ale napokon Nitre priniesli cenný bod za remízu 0:0.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok