Dresy Čile 2010/2011

2010/2011 2011/2012 Copa América 2011 Puma
Autor: Myso

Osemfinalista tohtoročných majstrovstiev sveta, reprezentácia Čile, predstavila nové reprezentačné dresy od nemeckej spoločnosti Puma. Dresy mali premiéru v stredajšom prípravnom stretnutí proti Uruguaju, ktoré v Santiagu domáci vyhrali 2:0.


Čile sa predstavilo na majstrovstvách sveta v dresoch menej známej značky Brooks. Najbližšie obdobie bude ale čilskú reprezentáciu obliekať spoločnosť Puma. V nových dresoch sa Čile predstaví aj na turnaji Copa America v roku 2011. Dresy sú v tradičných farbách, červené tričká majú biele výstrihy s golierikmi. Na ich vnútornej strane je zobrazená vlajka tejto juhoamerickej krajiny, pod ktorou sa nachádza nápis „La roja de todos,” čo je pomenovanie čilského reprezentačného mužstva v španielčine. V prednej časti je vpravo pod výstrihom možné nájsť logo výrobcu dresov a na opačnej strane znak Čilskej futbalovej federácie. Uprostred sú biele čísla. Modré trenírky sú doplnené bielymi prvkami, biele štulpne sú kombinované s červenou.

Začiatkom 20. storočia hrávala čilská reprezentácia v bielych tričkách a modrých trenírkach. K zmene došlo v roku 1941, kedy sa Čile predstavilo v červených tričkách, bielych trenírkach a modrých štulpniach. V roku 1947 sa navzájom vymenili farby trenírok a štulpní a v tejto farebnej kombinácií hrajú reprezentanti Čile dodnes. Ako už bolo spomínané, na MS v Afrike obliekala reprezentáciu spoločnosť Brooks, v auguste ale došlo k podpisu zmluvy so spoločnosťou Puma, ktorej dresy budú futbalisti „La roja de todos” nosiť až do roku 2015.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok