Dresy MFK Ružomberok 2010/2011

2010/2011 Corgoň liga Umbro
Autor: Myso

(aktualizované 13.4.2011 – čierne dresy)

Do naplnenia dvanástky tímov, ktoré hrajú tento rok našu najvyššiu súťaž, chýba na tomto blogu už len článok o dresoch MFK Ružomberok. Liptáci hrávajú v tejto sezóne, podobne ako v tých minulých, v dresoch britskej spoločnosti Umbro.

Ružomberskými klubovými farbami sa začiatkom nového tisícročia stali oranžová a čierna a práve v týchto farbách sú aj hlavné dresy tohto mužstva. Oranžové tričká sú doplnené čiernymi pruhmi na rukávoch a po bokoch. Pod okrúhlym výstrihom sa v pravej časti nachádza biele logo spoločnosti Umbro a na opačnej strane znak ružomberského klubu doplnený o zlatú hviezdičku za víťazstvo v našej najvyššej súťaži z roku 2006. Uprostred tričiek je logo produktu generálneho partnera klubu, ktorým je spoločnosť Mondi SCP. Na zadnej strane tričiek nechýbajú nad číslami hráčov menovky a pod číslami je možné nájsť logo partnera klubu, ktorým je spoločnosť Harmony. K oranžovým tričkám nosia Ružomberčania čierne trenírky doplnené o oranžové prúžky a oranžové čísla. V zápase s Nitrou sa futbalisti MFK predstavili v bielych trenírkach, ktoré skôr zvyknú nosiť k náhradným dresom. Štulpne jediného corgoňligistu z Liptova sú oranžové alebo čierne.

Náhradné dresy Ružomberčanov sú biele doplnené o čierne prvky. Pod výstrihom sa v pravej časti opäť nachádza čierne logo spoločnosti Umbro a na opačnej strane znak ružomberského klubu so zlatou hviezdičkou. Uprostred je podobne ako pri hlavných dresoch logo Maestro a rovnaké je aj umiestnenie loga spoločnosti Harmony v zadnej časti tričiek pod číslami. Zaujímavosťou je, že k bielym tričkám nosia ružomberskí futbalisti odlišné čierne trenírky ako k oranžovým. Tieto k náhradným dresom sú kombinované s bielymi prvkami a doplnené bielymi číslami. Na trenírkach majú ružomberskí futbalisti ešte logá dvoch svojich ďalších partnerov, v prednej časti je to spoločnosť Eco Investment a v zadnej spoločnosť IMPA. Trenírky a štulpne sú buď čierne alebo biele a ako vidno aj na fotografiách pod týmto textom, ružomberskí futbalisti si už vyskúšali viacero farebných kombinácií. V Dunajskej Strede nastúpili v čiernych trenírkach i štulpniach, doma proti Banskej Bystrici dostala prednosť biela farba a v Žiline zase kombinácia čiernych trenírok a bielych štulpní.

Ružomberok začal sezónu ešte v starých dresoch, ktoré používal počas minulých sezón. Oranžové tričká doplnené o biele a čierne prvky mali uprostred logo generálneho partnera klubu na bielom pozadí. To sa objavilo aj na náhradných bielych dresoch, v ktorých odohrali Liptáci okrem iného aj strentutie 4. kola v Košiciach, no ich dizajn už bol zhodný s aktuálnymi dresmi. Predsezónne fotografovanie absolvovali hráči MFK ešte v bielych dresoch z minulej sezóny.

Najväčším úspechom klubu bolo double v sezóne 2005/2006, kedy Ružomberok vyhral Corgoň Ligu aj Slovenský pohár. V nasledujúcej sezóne klub pomerne úspešne reprezentoval Slovensko v Lige Majstrov, keď dokázal postúpiť cez švédsky Djurgarden IF, no neskôr vypadol s CSKA Moskva. V novodobej histórií Ružomberčanov obliekali spoločnosti Adidas, Legea a Umbro.

Aktualizácia 13.4.2011: Futbalisti MFK Ružomberok sa v sobotňajšom stretnutí 25. kola predstavili na domácom trávniku proti Dunajskej Strede v nových čiernych dresoch. Tie sú tak po hlavných oranžových a náhradných bielych už tretími, ktoré mali zverenci staronového trénera Ladislava Jurkemika oblečené v prebiehajúcej sezóne 2010/2011. Najvýraznejším a veľmi originálnym prvkom na drese je mestská trikolóra zložená s bielej, žltej a červenej farby. V jej vrchnej časti je umiestnený znak ružomberského klubu doplnený o zlatú hviezdičku za zisk titulu z roku 2006. Uprostred dresu sa nachádza produkt partnera klubu, ktorým je spoločnosť Mondi SCP. Priestor pod trikolórou vypĺňajú čísla. K čiernym tričkám mali futbalisti Ružomberka oblečené biele trenírky a čierne štulpne. Nové dresy priniesli Liptákom tri body, keď nad Dunajskou Stredou zvíťazili gólom Ďubeka z pokutového kopu 1:0.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok