Náhradné dresy Španielska 2011/2012

2011/2012 Adidas Reprezentácie
Autor: Myso

Ako som spomínal v závere článku o nových španielskych dresoch z polovice novembra, okrem hlavných červených dresov bude mať Španielsko v najbližšom období aj nové náhradné dresy. Tie by sa mali oficiálne začať predávať až začiatkom budúceho roka, ako vyzerajú sa ale vďaka Svetu dresov môžete pozrieť už dnes 😉

Dizajn je zhodný s dizajnom náhradných tmavomodrých dresov, ktoré Španielsko nosilo počas úspešného turnaja majstrovstiev sveta v Afrike. Červený výstrih je v spodnej časti kombinovaný so žltou. Pod ním sa nachádza uprostred červené logo spoločnosti Adidas, na pravej strane logo FIFA pre úradujúceho majstra sveta. Oproti je znak Španielskeho kráľovstva doplnený o zlatú hviezdičku. Tri pruhy typické pre nemeckého výrobcu dresov sú v tradičných národných farbách – červenej a žltej. V zadnej časti dresov sa pod červeným výstrihom nachádzajú žlté písmená R.F.C.F., ktoré sú skratkou Španielskej futbalovej federácie – „Real Federación Espanola de Fútbol.” K bielym tričkám budú španielski futbalisti nosiť biele trenírky a biele štulpne.

Španielsko sa vracia k svojim tradičným bielym dresom po dlhšom čase. Naposledy ich ako náhradné používali v kvalifikácií na EURO 2008. Neskôr sa na spomenutom európskom šampionáte predstavili v žltých a na poslednom svetovom šampionáte v spomínaných tmavomodrých dresoch. „La Furia Roja” zatiaľ kraľuje kvalifikačnej I skupine o postup na ME 2012, keď vyhrala všetky tri stretnutia jesennej časti kvalifikácie so skóre 10:3.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok