Dresy Argentíny 2011/2012

2011/2012 Adidas Copa América 2011
Autor: Myso

(2x aktualizované, naposledy 30.3.2011)

Reprezentácia Argentíny dnes predstavila nové dresy od nemeckej spoločnosti Adidas, v ktorých sa predstaví aj na domácom šampionáte Copa América 2011. Premiéru budú mať už počas tohto mesiaca, kedy sa Argentína predstaví 16. marca v priateľskom stretnutí doma proti Venezuele.

Hlavné dresy sú tradične pruhované v belasej a bielej farbe. Oproti posledným dresom, ktoré Argentína nosila aj na MS 2010 klesol počet pruhov, ktoré sú len dva a sú hrubšie ako v minulosti. Biely véčkový výstrih je doplnený o biely golierik, ktorý je v spodnej časti kombinovaný so zlatou.

Vľavo pod výstrihom sa nachádza znak Argentínskej futbalovej asociácie doplnený o dve zlaté hviezdičky za triumfy na majstrovstvách sveta (1978 a 1986). Uprostred nechýba logo výrobcu dresov. Pruhované tričká budú futbalisti Argentíny kombinovať s čiernymi trenírkami a čiernymi štulpňami doplnenými tromi bielymi prúžkami typickými pre nemeckú značku Adidas.

Argentína je 14-násobným víťazom Copa América, ale posledný titul získala pred osemnástimi rokmi. V posledných dvoch ročníkoch sa síce dostala do finále, no ani raz nedokázala zdolať Brazíliu. Turnaj Copa América odštartuje mužstvo „La Albiceleste“ otváracím zápasom v prvý júlový deň proti Bolívií, o päť dní neskôr nastúpia futbalisti Argentíny proti Kolumbii a na záver skupiny ich čaká 11. júla tohtoročný hosť podujatia Japonsko.

Aktualizácia 2.3.2011: Pozrite si video k uvedeniu nových dresov Argentíny:

Aktualizácia 30.3.2011: V tomto článku boli pôvodne predstavené aj náhradné dresy. Prezentovaný dizajn sa ale odlišuje od dresov, v ktorých Argentína nastúpila na priateľský zápas v Kostarike. V čase písania tohto článku boli dostupné viaceré fotky náhradných dresov Argentíny. Keďže prezentovaný dres bolo možné v tom čase zakúpiť aj prostredníctvom World Soccer Shopu, nepredpokladal som, že by sa nemalo jednať o skutočný dres. O dresoch zo zápasu proti Kostarike, ktoré budú nosiť argentínski futbalisti aj v najbližších dvoch rokoch si môžete prečítať tu.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok