Dresy Venezuely 2011/2012

2011/2012 Adidas Copa América 2011
Autor: Myso

Včera sa v športovom centre Vella Ariba v Caracase konala prezentácia nových dresov venezuelskej reprezentácie. Tím označovaný v Južnej Amerike ako „La Vinotinto“ bude hrávať v dresoch od nemeckej spoločnosti Adidas.

Dresy predstavili reprezentanti krajiny Franklin Lucena, Giovanni Romero a Angel Chourio v spoločnosti prezidenta Venezuelskej futbalovej federácie Rafaela Esquivela a marketingového riaditeľa Elviu Mijaresa. Vínovočervená farba súvisí s prezývkou mužstva. Pod šedým výstrihom sa nachádza uprostred biele logo spoločnosti Adidas a vľavo od neho znak Venezuelskej futbalovej federácie. Od výstrihu sú smerom k pleciam umiestnené tri biele pruhy charakteristické pre výrobcu dresov. Výrazným prvkom je šedé V, ktoré nájdeme na zadnej strane dresu v jeho spodnej časti. Podľa zástupcu spoločnosti Adidas Artura Pertegaza symbolizuje začiatočné písmeno názvu krajiny i prezývky mužstva.

Zaujímavým prvkom na drese je vnútorná strana výstrihu. Na nej sa nachádza trikolóra v národných farbách krajiny doplnená skratkou FVF – Federación Venezolana de Fútbol, nad ktorou je žltým písmom vyšitý nápis „La Vinotinto somos todos“, ktorý v preklade znamená „My všetci sme Vinotinto.“ To je aj heslo novej kampane, ktorú odštartovala spoločnosť Adidas v krajine. Najznámejší nemecký výrobca športových potrieb spolupracuje s Venezuelskou futbalovou federáciou už šesť rokov a má s ňou podpísanú zmluvu až do roku 2014. Vínovočervené tričká budú futbalisti Venezuely v zápasoch kombinovať s bielymi trenírkami a bielymi štulpňami doplnenými vínovočervenými prúžkami a šedými prvkami. Dresy budú mať premiéru 16. marca v priateľskom stretnutí proti Argentíne, futbalisti Venezuely v nich odohrajú turnaj Copa América 2011 a rovnako aj kvalifikačné stretnutia o postup na MS 2014.

Najväčšie úspechy dosiahla venezuelská reprezentácia na turnaji Copa América v 1967 a 2007, kedy obsadila piate a šieste miesto. Okrem spomínaných rokov sa futbalisti „La Vinotinto“ predstavili na šampionáte ešte dvanásťkrát, no vždy skončili už po bojoch v základných skupinách. V lete čakajú na Venezuelu v skupine B súboje s Brazíliou, Ekvádorom a Paraguajom.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok