Dresy Mexika 2011/2012

2011/2012 Adidas Copa América 2011
Autor: Myso

Mexická futbalová federácia predstavila v sobotu spolu s nemeckou spoločnosťou Adidas nové dresy národného tímu. Futbalisti Mexika v nich odohrajú aj turnaj Copa América 2011, na ktorý dostali pozvánku spolu s Japonskom.

Hlavné dresy sú tradične v národných farbách. Vôbec po prvý krát sa na nich nachádzajú aj zlaté prvky, ktoré môžeme nájsť v prednej časti výstrihu, v okolí znaku Mexickej futbalovej federácie a rovnako aj na bokoch. Tri pruhy na rukávoch typické pre nemeckú spoločnosť Adidas sú biele. Na vnútornej strane výstrihu sa nachádza na červenom podklade zlatý nápis „Somos guerreros,“ ktorý v preklade znamená „Sme bojovníci.“ K zeleným tričkám budú nosiť mexickí futbalisti biele trenírky a červené štulpne.

Náhradné dresy sú opäť čierne a svojim farebným prevedením pripomínajú súčasné náhradné dresy nemeckého reprezentačného mužstva. Na dresoch je vo veľkom rozsahu zastúpená zlatá farba, ktorú nájdeme v spodnej časti výstrihu, na konci rukávov a rovnako aj na bočných prúžkoch. Zlaté je aj logo spoločnosti Adidas a znak Mexickej futbalovej federácie. Tri pruhy na rukávoch charakteristické pre nemeckého výrobcu sú červené, podobne ako aj na čiernych trenírkach a štulpniach. Čierne dresy Mexika pre MS 2010 sa stali v krajine veľmi populárne a predstavitelia spoločnosti Adidas veria, že rovnaký úspech zaznamenajú aj  novo predstavené, určené pre roky 2011 a 2012.

Mexiko je už tradičným účastníkom turnaja Copa América, keď sa zúčastnilo všetkých ôsmich posledných ročníkov. Futbalisti „El Tricolor“ sa dokázali dvakrát prebojovať až do finále (1993 a 2001) a trikrát obsadili tretie miesto (1997, 1999 a 2007). V júli čakajú na Mexiko v skupine C súboje s Čile (4. júla), Paraguajom (8. júla) a Uruguajom (12. júla).

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok