Dresy Kolumbie 2011/2012

2011/2012 Adidas Copa América 2011
Autor: Myso

(aktualizované 29.3.2011 – doplnené foto zo zápasu)

Reprezentačné celky Južnej Ameriky pokračujú v predstavovaní svojich nových dresov pred letným turnajom Copa América 2011. Turnaja sa zúčastní aj reprezentácia Kolumbie, ktorá za účasti legiend tamojšieho futbalu Reného Higuitu a Santiaga Botera, ako aj súčasných reprezentantov Yorelliho Rincona a Josého Adolfa Valenciu predstavila nové dresy určené pre roky 2011 a 2012. Zápasovú premiéru budú mať v závere marca v priateľských stretnutiach proti Ekvádoru a Čile, ktoré sa odohrajú v Európe.

Dresy sú tradične v národných farbách. Hlavné žlté majú na hrudi modré logo spoločnosti Adidas a na opačnej strane znak Kolumbijskej futbalovej federácie. Na pleciach sú na modrom podklade viditeľné žlté pruhy charakteristické pre nemeckú spoločnosť Adidas. Konce rukávov ako aj predok výstrihu tvoria modré a červené prúžky pripomínajúce vlajku Kolumbie. K žltým tričkám budú reprezentanti „Los Cafeteros“ nosiť modré trenírky a červené štulpne.

Náhradé dresy Kolumbie sú modré. Od červeného výstrihu sú smerom ku koncom rukávov umiestnené tri žlté pruhy. Pod výstrihom sa na pravej strane hrude nachádza žlté logo spoločnosti Adidas a na opačnej strane znak Kolumbijskej futbalovej federácie. Modré tričká budú futbalisti Kolumbie kombinovať s bielymi trenírkami a bielymi štulpňami doplnenými modrými prúžkami. Nemecká spoločnosť Adidas pôvodne zamýšľala navrhnúť náhradné dresy Kolumbie v červenej farbe, napokon ale dostala prednosť tradičná modrá.

Kolumbia zaznamenala na turnaji Copa América najväčší úspech v roku 2001, keď dokázala vo finále v domácom prostredí zdolať Mexiko 1:0 gólom Cordóbu a získala tak premiérový titul na tomto podujatí. Okrem neho ešte skončila raz druhá (1975) a trikrát tretia (1987, 1993 a 1995). V lete čaká na Kolumbiu v A-skupine domáca Argentína, hosť turnaja Japonsko a na záver Bolívia.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok