Dresy Belgicka 2011/2012

2011/2012 Burrda Reprezentácie
Autor: Myso

(2x aktualizované, naposledy 29.3.2011)

Švajčiarska spoločnosť Burrda predstavila včera nové dresy belgického národného tímu. Červení diabli v nich budú hrávať počas najbližších dvoch rokov. Zápasovú premiéru budú mať už v zajtrajšom stretnutí kvalifikácie na EURO 2012 v Rakúsku.

Hlavné dresy sú tradične červené. Priestor pod výstrihom je čierny, nachádza sa na ňom žlté logo výrobcu dresov a na ľavej strane nechýba znak Belgickej futbalovej asociácie. Čísla na dresoch sú podobne ako aj zakončenia rukávov v žltej farbe.

Čierne náhradné dresy majú v okolí okrúhleho výstrihu umiestnené červené prvky, zvyšok dresu je kombinovaný so žltou. Logo výrobcu dresov sa opäť nachádza uprostred a znak Belgickej futbalovej asociácie nájdeme opäť vľavo.

Belgickí brankári budú v najbližšom období chytať v oranžových dresoch. Tie majú podobný dizajn ako hráčske červené, viditeľným rozdielom je véčkový výstrih doplnený o tenký biely prúžok. Logo výrobcu dresov je tentoraz vpravo, znak národnej asociácie na opačnej strane.

Belgicku zatiaľ patrí v kvalifikačnej skupine A štvrté miesto, keď v štyroch stretnutiach dokázalo jedenkrát zvíťaziť, jedenkrát remizovať a dvakrát na svojich súperov nestačilo. Z doterajších výsledkov Červených diablov zaujala najmä nezvyčajná domáca remíza 4:4 s Rakúskom.

Aktualizácia 26.3.2011: Čierne dresy Belgicka zažili úspešnú premiéru vo včerajšom stretnutí proti Rakúsku. Belgicko gólmi Axela Witsela zvíťazilo u súpera 2:0. Keďže domáci nastúpili v červených dresoch, brankár Belgicka Simon Mignolet nemohol chytať v prezentovanom oranžovom drese. Náhradný brankársky dres má belasú farbu.

Aktualizácia 29.3.2011: Zápasovej premiéry sa už dočkali aj červené dresy Belgicka. Červení diabli ich podobne ako čierne pokrstili víťazstvom, keď v dnešnom stretnutí kvalifikácie na EURO 2012 dokázali triumfovať nad Azerbajdžanom 4:1. Oranžový brankársky dres si ešte ale bude musieť na svoju premiéru počkať, brankár Simon Mignolet dnes chytal v šedom.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok