Dresy VfL Wolfsburg 2011/2012 a víťazný návrh dresov pre sezónu 2012/2013

2011/2012 Adidas Bundesliga
Autor: Myso

V stredu popoludní predstavil nemecký klub VfL Wolfsburg prostredníctvom svojej webovej stránky nové dresy pre sezónu 2011/2012. „Vlkov“ bude aj naďalej obliekať domáca spoločnosť Adidas.

Tradičné zeleno-biele dresy majú oproti nedávnej minulosti bledšiu zelenú farbu. Pod véčkovým výstrihom sa nachádza vpravo logo výrobcu dresov a na opačnej strane znak klubu. Vo vnútornej časti výstrihu je na bielom pozadí zobrazený zelený vlk zavýjajúci na mesiac. Obrázok je doplnený nápisom „Die Wölfe,“ ktorý predstavuje prezývku mužstva. Partnerom klubu bude aj v budúcej sezóne nemecká automobilka Volkswagen. Dizajn tričiek dopĺňajú biele pruhy po bokoch a na konci rukávov. K zeleným tričkám budú hráči Wolfsburgu nosiť zelené trenírky s trojicou bielych pruhov typických pre nemeckú spoločnosť Adidas. Na zelených štulpniach je v prednej časti vyšitý nápis VfL.

K novým dresom sa vyjadrili aj zástupcovia klubu. Tréner Felix Magath si nové dresy pochvaľuje: „Sú to krásne a moderné dresy. Bledšia zelená farba pôsobí veľmi sviežo, živo a pozitívne. Dúfam, že aj naše vystúpenia v budúcej sezóne budú pozitívne a že dresy nám prinesú veľa úspechov.“ Obranca tímu Sascha Riether dodáva: „Nové dresy sa nám veľmi páčia. Jedná sa o kombináciu klasického dizajnu s módnymi farbami.“ Vyjadrenia k novým dresom uzatvára brazílsky záložník Diego: „Dresy vyzerajú veľmi pekne. Zelená je atraktívna farba a výborne sa hodí pre náš klub.“

 

 

Pozrite si aj video zachytávajúce detaily nových dresov:

Víťazom „Mein Trikot ist Dein Trikot” 14-ročný Fabian Thamm
V priebehu februára priniesol Svet dresov informáciu o prebiehajúcej súťaži pre priaznivcov VfL Wolfsburg. Tí mohli v závere minulého roka navrhnúť dizajn dresov pre svoj klub a do 20. marca následne vyberali víťaza z ôsmich návrhov, ktoré sa dostali do finálového kola. Víťazom sa napokon stal 14-ročný študent gymnázia Fabian Thamm, ktorý navrhol tmavozelený dres so siluetou vlka. Na základe tohto návrhu vytvorí spoločnosť Adidas domáci dres Wolfsburgu pre sezónu 2012/2013. Fabian získal dve permanentky na domáce zápasy Wolfsburgu v budúcej sezóne a stretnutie s hráčmi tímu.

Končiacu sa sezónu nemôžu vo Wolfsburgu označiť za vydarenú. Tímu patrí dve kolá pred koncom súťaže až 15. priečka a fanúšikovia už len spomínajú na majstrovský titul spred dvoch rokov. Súčasťou tímu, ktorý získal v roku 1995 Nemecký pohár, je aj náš reprezentant Peter Pekarík.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok