Náhradné dresy Evertonu 2011/2012

2011/2012 Le Coq Sportif Premier League
Autor: Myso

Ešte v priebehu minulého týždňa predstavil svoje nové náhradné dresy anglický FC Everton. Druhý najznámejší klub z Liverpoolu oblieka francúzska spoločnosť Le Coq Sportif. Nové dresy sú v tmavožltej farbe označovanej v angličtine ako „amber“ (jantárová).

Inšpiráciou pre nové náhradné dresy sa stali dresy z konca 60. rokov, kedy sa klub dostal dva roky po sebe do záverečných bojov o FA Cup (finále v roku 1968 a semifinále v roku 1969). Za klub v tom čase hrávali také legendy anglického futbalu ako Alan Ball, Howard Kendall, či Colin Harvey. Dresy v žltej farbe mali po prvý krát hráči „Toffies“ oblečené v roku 1967 pri víťazstve proti Leicester City. Futbaloví priaznivci si ich ale zapamätali najmä v sezóne 1969/1970, kedy v nich Everton triumfoval na trávnikoch Ipswich Town, Coventry City, West Ham United, Burnley a Sheffield Wednesday pri ceste za triumfom v druhej najvyššej anglickej súťaži.

Tmavožlté dresy sú kombinované s tmavomodrou farbou. Pod okrúhlym výstrihom sa nachádza vpravo logo spoločnosti Le Coq Sportif a na opačnej strane znak Evertonu. Uprostred dresov je viditeľné logo partnera klubu, ktorým je spoločnosť Chang Beer známa výrobou piva a alkoholických nápojov. Práve produkty tejto spoločnosti sú príčinou, že jej logo sa nevyskytuje na dresoch v detských veľkostiach. Tmavomodré trenírky majú v pravej časti umiestnený znak klubu v žltej farbe, predná časť štulpní je doplnená iniciálkami klubu EFC.

Spolu s hráčskymi dresmi boli predstavené aj brankárske. Tie sú v tmavej farbe doplnené bielym logom spoločnosti Le Coq Sportif, bielym znakom klubu a bielym logom partnera Chang Beer.

Medzi najväčšie úspechy Evertonu na anglickej pôde môžeme zaradiť päť víťazstiev v FA Cupe (1906, 1933, 1966, 1984, 1995) a deväť triumfov v druhej najvyššej anglickej súťaži First Division. Na európskej scéne sa klub zviditeľnil najmä v roku 1985, kedy dokázal získať Pohár víťazov pohárov.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok