Dresy Hannoveru 96 2011/2012

2011/2012 Bundesliga Jako
Autor: Myso

Nemecký Hannover 96 predstavil uplynulý piatok svoje nové dresy pre blížiacu sa sezónu 2011/2012. Štvrtý tím nemeckej Bundesligy zo nedávno skončenej sezóny 2010/2011 bude po americkej spoločnosti Under Armour obliekať domáci výrobca dresov Jako.

Prezentácia nových dresov sa konala v záhrade mestskej radnice v Hannoveri. Nové dresy predstavila dvojica klubových brankárov Ron-Robert Zieler a Markus Miller, spoločne s útočníkom Janom Schlaudraffom, záložníkom Sérgiom Pintom a obrancom Christianom Schultzom.

Hlavné dresy Hannoveru sú vo vínovočervenej farbe s jemnými šikmými prúžkami, ktoré tak dotvárajú ich elegantný dizajn. Pod výstrihom sa na pravej strane nachádza logo výrobcu dresov a na opačnej strane klubový znak. Partnerom klubu zostáva aj naďalej nemecká turistická a cestovná spoločnosť TUI. K vínovočerveným tričkám budú nosiť futbalisti Hannoveru čierne trenírky a čierne štulpne, na ktorých prednej časti je viditeľný klubový znak v bielej farbe.

K tmavočerveným dresom sa viaže jedna zaujímavosť. Na tričkách sa v pravej dolnej časti nachádza malý obdĺžnik, na ktorom je umiestnená silueta mesta spolu s nápisom: „Mit Stolz trage ich dieses Trikot, ob auf dem Platz oder in der Kurve. Niemals allein für unsere Stadt, für unseren Verein, für unsere Leidenschaft, 96 – Du wirst niemals untergehen,“ ktorý vyjadruje úctu k dresu klubu i samotnému mestu.

Náhradné dresy sú biele doplnené o dva tenké prúžky v zelenej a čiernej farbe. Logo partnera klubu je červené, biele tričká sú doplnené bielymi trenírkami a bielymi štulpňami. Tie budú nosiť futbalisti Hannoveru aj k zeleným dresom, ktoré budú používať v zápasoch európskych pohárov. Na zelených tričkách zaujme biely golierik doplnený jemným čiernym prúžkom. Podobná farebná kombinácia sa nachádza aj na konci rukávov.

Brankári klubu, ktorý sa nedávno zaujímal aj o slovenského reprezentanta Filipa Šeba, budú zabraňovať gólom v čierno-šedej, prípadne zeleno-čiernej farebnej kombinácií. K novým dresom sa vyjadril aj predstaviteľ spoločnosti Jako Alexander Rothweiler: „Sme nadšení, že sme sa dohodli na spolupráci s Hannoverom. Klubu chceme ponúknuť kvalitný výstroj a čo najlepší servis.“ Zástupcu výrobcu dresov doplnil manažér Hannoveru Nek Caprice: „Nielen my, ale aj fanúšikovia sú po úspešnej sezóne hrdí na tento tím. V spoločných rozhovoroch vyjadrili túžbu, aby mal klub dresy s jednoduchým dizajnom. Myslím, že sme naplnili ich predstavy a priania.“

Hannover 96 je dvojnásobným nemeckým majstrom, no tituly získal už poriadne dávno (1938 a 1954). Z posledného výrazného úspechu sa klub tešil v roku 1992, kedy získal Nemecký pohár. K tomuto triumfu sa viaže aj jedna zaujímavosť: Hannover je od vzniku Bundesligy (1963) jediným víťazom pohára, ktorý v roku zisku pohára nehral v najvyššej nemeckej súťaži.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok