Dresy Valencie 2011/2012

2011/2012 Joma Primera Division
Autor: Myso

V úvodný júlový deň predstavila svoje nové dresy aj španielska Valencia. Tretí tím uplynulej sezóny Primera Division bude po talianskej spoločnosti Kappa obliekať domáca spoločnosť Joma, ktorá dostala prednosť pred nemeckým Adidasom.

Novú kolekciu dresov predstavila trojica hráčov Roberto Soldado, David Albelda a Aritz Aduriz spoločne s brankárom Vincentem Guiatom. Hlavné dresy sú tradične biele doplnené čiernymi a zlatými prvkami. Na prednej strane tričiek je viditeľný čierny nápis Joma a klubový znak Valencie. Čierne trenírky sú po bokoch doplnené tenkým zlatým prúžkom. Na trenírkach je umiestnené aj zelené logo spoločnosti Herbalife, ktorá je partnerom klubu. Biele štulpne majú vo vrchnej časti výrazný čierny pruh, pod ktorým sú čiernou farbou vyšité iniciálky klubu VCF.

Ako náhradné dresy boli zvolené čierne, ktoré sú kombinované so striebornou. Na tričkách sú viditeľné tenké strieborné prúžky. Pod čiernym výstrihom sa nachádza biely nápis Joma a na opačnej strane klubový znak. Strieborné pruhy sú viditeľné aj na zakončeniach rukávov. K čiernym tričkám budú nosiť hráči Valencie opäť čierne trenírky, ktoré sú ale odlišné oproti tým, ktoré budú používané v kombinácií s bielymi tričkami a bielymi štulpňami. Na týchto sa nevyskytuje jemný zlatý pásik, opäť je ale viditeľné zelené logo spoločnosti Herbalife. Čierne štulpne majú rovnaký dizajn ako biele, pruh a nápisy VCF a Joma sú v striebornej farbe.

K tradičným farbám španielskej Valencie patrí aj oranžová a inak tomu nebude ani v budúcej sezóne 2011/2012. Tretie oranžové dresy budú používané v zápasoch proti tímom, ktoré nastúpia v čierno-bielej farebnej kombinácií. Oranžové tričká zaujmú najmä čiernym golierikom, od ktorého sa smerom ku rukávom tiahnu tenké čierne prúžky. Logo spoločnosti Joma je tento krát biele, rovnako ako trenírky, ktoré sú doplnené jemným čiernym prúžkom. V čiernej farbe je aj logo partnera, spoločnosti Herbalife. Oranžové tričká a biele trenírky dopĺňajú čierno-oranžové štulpne.

Júlovej prezentácií nových dresov predchádzalo júnové predstavenie špeciálnych dresov určených pre fanúšikov. Dresy pod názvom „Senyera de la Afición“ kombinujú žltú, červenú a modrú farbu, čo je farebná kombinácia, ktorú Valencia používala na svojich náhradných dresoch v 70. a 80. rokoch, kedy za klub hrávali hráči ako Mario Kempes či Fernando Gómez. Žlto-červené pruhované tričká symbolizujú katalánsku vlajku Senyeru, ktorá je v súčasnosti súčasťou vlajok viacerých španielskych provincií, vrátane Provincie Valencia. Pekným detailom na tričkách je aj čierny netopier, ktorý je umiestnený vzadu pod výstrihom.

Brankári Valencie budú chytať v modrom. Prezentáciu fanúšikovských dresov i kolekcie hráčskych dresov vrátane detailného pohľadu na hlavný biely dres si môžete pozrieť na nasledujúcej trojici videí.

FC Valencia je šesťnásobným víťazom španielskej Primera Division. K poltuctu španielskych titulov pridala sedem víťazstiev v domácom pohári Copa del Rey. „Los Che“ si vďaka tretiemu miestu z predchádzajúcej sezóny 2010/2011 zahrajú v skupinovej fáze prestížnej Ligy majstrov.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok