Náhradné dresy Manchestru United 2011/2012

2011/2012 Nike Premier League
Autor: Myso

Úradujúci anglický šampión Manchester United predstavil v priebehu piatka nové náhradné dresy pre blížiacu sa sezónu 2011/2012. Prezentácia sa konala v americkom Seattle a bola súčasťou amerického turné, na ktorom sa “červení diabli” pripravujú na novú sezónu.

Nové náhradné dresy predstavila trojica Park Ji-Sung, Rio Ferdinand a Nemanja Vidić. Inšpiráciou pre ich farbu sa stali modré dresy Manchestru z minulosti, v ktorých klub dosiahol niekoľko úspechov, vrátane triumfu v FA Cupe v roku 1948 a víťazstva v Európskom pohári majstrov v roku 1968.

Modré tričká sú doplnené tmavými horizontálnymi pruhmi. Každý pruh sa skladá z celkovo jedenástich menších prúžkov, ktoré majú symbolizovať jedenásť hráčov na ihrisku. Šesť prúžkov je v čiernej farbe a zvyšných päť v tmavomodrej. Inšpiráciou pre pruhovaný dizajn sa stali náhradné dresy United, ktoré hráči klubu obliekali v 30. rokoch minulého storočia.

K pruhovaným tričkám budú nosiť hráči United čierne trenírky, doplnené na zadnej strane o jedenásť tmavomodrých prúžkov vo vrchnej a jeden modrý v spodnej časti. Čierne štulpne majú vo vrchnej časti hrubý modrý pruh, pod ktorým sa nachádza biele logo spoločnosti Nike a na opačnej strane obrázok bieleho diabla, ktorého je možné nájsť aj v klubovom znaku.

Americká spoločnosť Nike už niekoľko mesiacov vyrába oblečenie pre futbalistov z recyklovaných plastových fliaš. Pre nové náhradné dresy Manchestru United takto boli vyrobené okrem tričiek aj trenírky a štulpne.

1 komentár k “Náhradné dresy Manchestru United 2011/2012

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok