Hlavné dresy Manchestru City 2011/2012

2011/2012 Premier League Umbro
Autor: Myso

V pätnásty júlový deň predstavil svoje nové hlavné dresy pre blížiacu sa sezónu 2011/2012 Manchester City. Tretí tím minulého ročníka anglickej Premier League bude aj naďalej obliekať domáca spoločnosť Umbro.

Dizajnérom britského výrobcu dresov sa v prípade nového oblečenia “Citizens” podarilo unikátne spojenie výstroja a klubovej hymny. Na hrudi belasých tričiek budú nosiť totiž hráči Manchestru City obrázok zvukovej vlny časti piesne “Blue Moon” (Modrý mesiac), ktorú ešte v roku 1934 zložila dvojica Richard Rodgers a Lorenz Hart.

Nové dresy boli predstavené za účasti frontmana skupiny Oasis Liama Gallaghera, ktorý je dlhoročným fanúšikom Manchestru City. Pri tejto príležitosti vznikla aj nová nahrávka piesne Blue Moon, o ktorú sa postaral práve Gallagher spolu so skupinou Beadie Eye. Pieseň tvorí úvod nového singlu skupiny, ktorý nesie názov The Beat Goes On.

„Už ako dieťa som bol fanúšikom City a možnosť podieľať sa na uvedení nových dresov je pre mňa veľkou poctou. Fanúšikovia majú radi štýl a nové dresy sú naozaj veľmi štýlové. Páči sa mi nápad so zvukovou vlnou a rovnako biely véčkový výstrih doplnený golierikom vyzerá veľmi zaujímavo,“ povedal k novým dresom Gallagher.

„Pieseň Blue Moon bola klubovou hymnou od nepamäti, prespievalo ju množstvo interpretov, no naozaj dobre sa to podarilo len Elvisovi. Dúfam, že fanúšikovia budú potešení našou verziou a verím, že si ju zaspievame spoločne na štadióne,“ dodáva k novej verzii klubovej hymny Liam Gallagher.

Inšpiráciu netradičného spojenia klubovej hymny s novými dresmi ozrejmil David Blanch, vedúci dizajnér spoločnosti Umbro: „Môžete navštíviť ktorékoľvek miesto na svete a všade ľuďom pri slove Manchester napadnú dve slová: futbal a hudba. Práve preto sme sa rozhodli pri nových dresoch City skombinovať tieto dva prvky takýmto originálnym spôsobom.“

„Našim odrazovým mostíkom bola klubová hymna. Keď fanúšikovia spievajú Blue Moon, je to viac ako len pieseň. Je to spojenie medzi hráčmi na ihrisku a divákmi na tribúnach. Použili sme 19-sekundovú pasáž nahrávky spevu fanúšikov zo štadióna a obrázok zvukovej vlny umiestnili na prednú časť nových dresov Manchestru City,“ dodáva Blanch.

Nové belasé dresy majú výrazný véčkový výstrih v bielej farbe doplnený elegantným golierikom, pokrytým bielo-belasým šachovnicovým vzorom. Inšpiráciou pre véčkový výstrih sa stali dresy z roku 1976, kedy klub získal Ligový pohár. Šachovnicový vzor bol prebratý z fanúšikovských vlajok, ktoré sú umiestnené na štadióne City počas zápasov.

Partnerom klubu zostáva aj pre budúcu sezónu letecká spoločnosť Etihad Airways, podľa ktorej bude premenovaný aj štadión. Jej logo sa na tričkách objavuje v tmavomodrej farbe, zatiaľ čo na vlaňajších dresoch City bolo biele. Rovnakou zmenou farby prešlo aj logo výrobcu dresov, oproti ktorému sa nachádza znak Manchestru City.

Futbalisti Manchestru City budú v nasledujúcej sezóne hrávať celí v belasom. Biele trenírky sú nahradené taktiež primárnou farbou klubu, biele zostávajú len prúžky po bokoch. Logo spoločnosti Umbro je aj na trenírkach v tmavomodrej farbe. Belasé štulpne sú doplnené viacerými bielymi prúžkami.

V článku o náhradných dresoch Manchestru City pre blížiacu sa sezónu 2011/2012 vám Svet dresov ponúkol pohľad aj na nové brankárske dresy. Ich dizajn prešiel menšou úpravou, keď boli biele pruhy nahradené zlatými a na hrudi je rovnako ako v prípade hráčskych dresov umiestnená zvuková vlna klubovej hymny.

Ako bolo spomenuté vyššie, inšpiráciou pre nové dresy City sa stali aj víťazné dresy z roku 1976, kedy klub získal Ligový pohár. Rovnaký úspech sa futbalistom Manchestru City podaril aj v roku 1970. Okrem piatich ziskov FA Cupu ešte stoja za zmienky aj tri víťazstvá v Charity Shield (1937, 1968, 1972), čo je trofej o ktorú bojujú víťaz Premier League práve s držiteľom FA Cupu.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok