Náhradné dresy Celticu Glasgow 2011/2012

2011/2012 Nike Škótska Premier League
Autor: Myso

V priebehu minulého týždňa predstavil svoje nové náhradné dresy pre blížiacu sa sezónu 2011/2012 škótsky veľkoklub Celtic Glasgow. Farba náhradných dresov kombinuje tradičné klubové farby – bielu a zelenú.

Výrobcom dresov je americká spoločnosť Nike, ktorej dizajnéri vsadili na kombináciu klasického vzhľadu a moderných prvkov. Správny futbalový priaznivec vie, že hlavné dresy Celticu tvoria horizontálne zelené a biele pruhy. Práve tento tradičný vzhľad škótskeho veľkoklubu sa stal inšpiráciou aj pre náhradné dresy, na ktorých sa objavujú biele a šedé pruhy navzájom od seba oddelené tenkými zelenými prúžkami.

Rukávy tričiek sú zelené. Na ich koncoch sa nachádzajú horizontálne biele prúžky, uprostred ktorých je čiernou farbou vyšitý rok 1888, symbolizujúci vznik škótskeho veľkoklubu. Zelený okrúhly výstrih má na vnútornej strane biely nápis „We did it by playing football. Pure, beautiful, inventive football – Jock Stein.“ (Dokázali sme to futbalom. Čistým, nádherným, nápaditým futbalom). Autorom tohto výroku je tréner Celticu, ktorý klub doviedol v roku 1967 k zisku Európskeho pohára majstrov.

Na hrudi sa vpravo nachádza čierne logo spoločnosti Nike, na protiľahlej strane nájdeme klubový znak Celticu s čiernou hviezdičkou symbolizujúcou spomínaný úspech z roku 1967. Na zadnej strane tričiek je pod výstrihom umiestnený čierny nápis Celtic. Bielo-zelené tričká budú hráči škótskeho celku kombinovať so zelenými trenírkami, doplnenými bielymi prúžkami po bokoch a bielymi štulpňami s hrubým zeleným pruhom a dvojicou tenkých šedých prúžkov, medzi ktorými sa nachádza čierne logo Nike.

Nové náhradné dresy by mali futbalisti Celticu používať najmä v domácej Premier League. Proti bielo-zeleným tímom sa v budúcej sezóne predstavia v tretích žlto-čiernych dresoch, ktoré vám Svet dresov predstavil záverom mája.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok