Dresy AS Rím 2011/2012

2011/2012 Kappa Séria A
Autor: Myso

V polovici júla predstavil svoje nové dresy aj taliansky AS Rím. Šiesty tím z minulej sezóny Série A bude aj naďalej obliekať domáca spoločnosť Kappa.

Nové dresy trojnásobného talianskeho majstra nesú dizajnové označenie Kombat 2012. Látka, z ktorej boli ušité, je tvorená nylonom a lykrou, čo sú materiály, ktoré poskytujú optimálnu priedušnosť, pružnosť a ľahkosť. Spomínaný dizajn bol použitý pre všetky hráčske i brankárske dresy, ktoré sa tak od seba odlišujú len farebným prevedením.

Hlavné dresy sú tradične červené, doplnené výraznými oranžovými prvkami – výstrihom, zakončeniami rukávov, nápismi Kappa a WIND, ako aj logami talianskej spoločnosti po bokoch. Červené tričká dopĺňajú biele trenírky s oranžovými logami Kappa na bočných stranách a čierne štulpne s oranžovým nápisom ASR a logom talianskeho výrobcu.

Pre náhradné dresy bola zvolená biela farba. Nápis Kappa umiestnený pod pravým plecom je v červenej farbe. Zaujímavosťou náhradných dresov je klubový znak. Na tričkách sa totiž nachádza znak, ktorý AS Rím používal v rokoch 1979 – 1997, zatiaľ čo na trenírkach už nájdeme súčasný znak rímskeho klubu. Biele štulpne sú doplnené červenými prvkami.

Symboly identifikujúce talianskeho výrobcu sú na tretích čiernych dresoch v oranžovej farbe. Partnerom rímskeho klubu je domáca telekomunikačná spoločnosť WIND. Na tričkách sa opäť nachádza starý znak AS Rím, pričom na čiernych trenírkach sa objavuje ten súčasný. Tričko a trenírky dopĺňajú čierne štulpne, ktoré budú používané aj pri hlavných dresoch.

Spolu s hráčskymi dresmi boli na oficiálnej prezentácii predstavené aj brankárske. Podľa dostupných informácií sú plánované až štyri farebné prevedenia výstroja pre gólmanov. Okrem prezentovanej šedej by mali brankári AS Rím chytať v sezóne 2011/2012 aj v čiernom, oranžovom a zelenom.

Skalní fanúšikovia AS Rím určite ocenia možnosť zakúpiť si aj majstrovskú verziu nových hlavných dresov. Tá sa oproti štandardnej odlišuje talianskym znakom, ktorý sa nachádza pod oranžovým nápisom Kappa. Špeciálna verzia dresov vznikla na počesť desiateho výročia od posledného majstrovského titulu, ktorý AS Rím získal v sezóne 2000/2001.

Okrem spomínaného titulu spred desiatich rokov sa futbalisti AS Rím tešili z víťazstva v Sérií A aj v rokoch 1942 a 1983. Z ďalších klubových úspechov na domácej pôde treba spomenúť deväť triumfov v domácom pohári (naposledy v roku 2008) a dva zisky Talianskeho superpohára (2011, 2007).

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok