Tretie dresy Chelsea 2011/2012

2011/2012 Adidas Premier League
Autor: Myso

Pred niekoľkými dňami sme spoznali tretie dresy Chelsea pre aktuálnu sezónu 2011/2012. Londýnsky veľkoklub tak predstavil už kompletnú kolekciu dresov, v ktorých bude bojovať o úspechy v domácich súťažiach i prestížnej Lige majstrov.

Tretie dresy sú biele kombinované s bledožltou a tmavomodrou. Práve dve posledne menované farby začali ako náhradné používať hráči Chelsea v 70. rokoch, na ktoré majú nové dresy odkazovať. Odkaz na minulosť možno hľadať ale len vo farebnom prevedení, z dizajnového hľadiska sa pri tretích i v júni predstavených náhradných dresoch jedná v súvislosti so štvornásobným anglickým šampiónom o úplnú novinku

Biele tričká majú výrazný tmavomodrý golier, pod ktorým sa nachádza hrubý tmavomodrý pruh. Za ním nasleduje smerom k spodnej časti tričiek tenší bledožltý, doplnený o tmavomodré logo spoločnosti Adidas a klubový znak Chelsea upravený do bielo-modrej farebnej kombinácie. Na bielej časti vyniká logo partnera Samsung, ktoré je v tmavomodrej farbe a farebne tak ladí so zvyšnými prvkami dresov.

Na nových dresoch sú viditeľné viaceré prvky charakterizujúce súčasné dizajnové trendy oblečenia od nemeckej spoločnosti Adidas. Typická trojica pruhov má bielu farbu a je umiestnená na farebnom tmavomodrom pozadí. S podobným prevedením sa stretávame aj pri hlavných dresoch Chelsea. Rukávy tretích dresov sú zakončené dvojicou prúžkov v tmavomodrej a bledožltej farbe, podobný vzhľad majú aj okraje bielych trenírok.

Zaujímavosťou nového oblečenia Chelsea sú štulpne. „The Blues“ budú používať túto sezónu až dvojicu bielych štulpní, ktoré sa ale od seba odlišujú dizajnovým prevedením i odtieňmi modrej farby. K tretím dresom bol zvolený jednoduchší dizajn s tmavomodrým nápisom CFC a trojicou pruhov na vrchu. Štulpne určené k hlavným dresom majú nápis CFC v svetlejšom odtieni modrej a odlišujú sa aj prevedením vo vrchnej časti.

Chelsea odštartovala novú sezónu Premier League bezgólovou remízou na pôde Stoke City. Zápasová premiéra tretích dresov zatiaľ ohlásená nebola, anglický vicemajster z poslednej sezóny ich ale najskôr použije v niektorom zo zápasov na súperovom ihrisku.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok