Dresy FC Sevilla 2011/2012

2011/2012 Li-Ning Primera Division
Autor: Myso

V predstavovaní dresov pre aktuálnu sezónu dnes pokračujeme španielskym tímom FC Sevilla. Piaty tím uplynulého ročníka Primera Division bude po domácej spoločnosti Joma obliekať čínsky výrobca Li-Ning, ktorý je známejší skôr výrobou športového oblečenia pre basketbalistov, či tenistov. V španielskej lige ale dodáva výstroj okrem Sevilly ešte dvom ďalším tímom.

Prezentácia dresov určených pre zápasy v najvyššej španielskej súťaži sa konala ešte v závere júla. Hráči si na nej pripomenuli aj pamiatku bývalého dlhoročného hráča klubu Juana Arzu, ktorého meno sa objavilo na všetkých prezentovaných dresoch spolu s jeho číslom 8. Arza odohral za Sevillu 349 zápasov a nastrieľal v nich 182 gólov. Zahral si aj tri stretnutia v národnej reprezentácií, zomrel 17. júla vo veku 88 rokov.

Sevilla bude v domácej súťaži používať trojicu dresov. Pre všetky bol zvolený veľmi striedmy dizajn, keď je zvýraznený len výstrih a konce rukávov. Hlavné biele dresy sú kombinované s červenou, v prípade náhradných sú farby navzájom vymenené, tretie dresy sú čierne doplnené červenými prvkami a brankári chytajú v žltom. Na každom drese sa pod výstrihom nachádza logo čínskeho výrobcu, oproti ktorému je umiestnený klubový znak Sevilly.

Na prezentácií nechýbal ani marketingový riaditeľ klubu Manuel Vizcaíno, ktorý predstavil technologické zaujímavosti, ktoré obsahujú nové dresy Sevilly. Oblečenie disponuje technológiou ATDry, čo je vonkajšia tkanina, ktorá saje pot a spolu s chladiacou zložkou ATCool prispieva k lepšiemu pohodliu hráčov. Dresy taktiež obsahujú antibakteriálnu ochranu, ktorá má napomáhať zdraviu pokožky hráčov.

Dizajnéri čínskej spoločnosti napriek veľmi jednoduchému dizajnu ozvláštnili dresy víťazov Španielskeho pohára z roku 2010 viacerými zaujímavosťami. Na vnútornej strane výstrihu sa nachádza nápis „Disfruta con nosotros: somos de todos“ a na drese potom nájdeme aj trojicu písmen FCS prebratú z pravej časti klubového znaku. Na zadnej strane tričiek sa pod výstrihom nachádzajú štyri čínske znaky, tvoriace nápis „Dobrý deň, Čína.“

V priebehu augusta predstavil klub aj dvojicu dresov určenú pre európske pohárové súťaže. Hlavné biele a náhradné žlté dresy však futbalisti Sevilly nestihli ani poriadne prevetrať. V play-off Európskej ligy UEFA totiž španielsky klub vypadol v dvojzápase s nemeckým Hannoverom a nepostúpil do skupinovej fázy.

Na rozdiel od ligových dresov zvolili pre tie európske dizajnéri spoločnosti Li-Ning odvážnejší dizajn. Zachované sú zvýraznenia výstrihu a koncov rukávov, ale celú prednú časť tričiek pokrývajú prúžky. V prípade bielych majú šedú a v prípade žltých zase čiernu farbu. V okolí klubového znaku sú prúžky ladené do národných farieb Španielska.

FC Sevilla vo svojej 105-ročnej histórií vyhrala domácu najvyššiu súťaž len jediný krát (1946). Úspešnejšiu bilanciu majú “Los Rojiblancos” v domácom pohári, ktorý získali celkovo päťkrát (naposledy v roku 2010). Najväčší klubový úspech sevillského klubu je však bezpochyby dvojnásobný triumf v Pohári UEFA (2006 a 2007).

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok