Dresy AS Trenčín 2011/2012

2011/2012 Corgoň liga Nike
Autor: Myso

Podrobnejšie predstavovanie dresov corgoňligových mužstiev začína práve dnes článkom o AS Trenčín. Klub z mesta pod hradom Matúša Čáka sa vracia do našej najvyššej súťaže po trojročnej pauze, keď z nej vypadol v sezóne 2007/2008. Návrat trenčianskych futbalistov medzi slovenskú elitu sprevádzajú aj nové dresy od americkej spoločnosti Nike, ktorá strieda taliansku Givovu.

Hlavné dresy Trenčína sú tradične červené a dominuje im výrazný biely pruh v tvare písmena V. Ten symbolizuje víťazstvo a aj dresy majú dizajnové označenie Victory. Pre zaujímavosť, v podobných dresoch hrával pred niekoľkými sezónami aj anglický Manchester United, či mexická reprezentácia. Spolu s novými dresmi predstavili Trenčania ešte na predsezónnej tlačovej konferencii aj nového generálneho partnera klubu, ktorým sa stala poisťovňa Aegon. Práve jej logo sa nachádza na prednej strane tričiek pod bielym pruhom. Okrem loga hlavného partnera majú futbalisti AS na svojich dresoch aj ďalších dvoch sponzorov klubu. Na pravom rukáve je viditeľné logo banskobystrického pivovaru Urpiner, ktorý má práve trenčianskych majiteľov a okrem iného je aj partnerom trenčianskeho hokejového tímu. Na zadnej strane tričiek sa pod bielymi číslami hráčov nachádza tretí reklamný partner, ktorým je stávková spoločnosť Synot Tip.

Trenčania predstavili túto sezónu aj náhradné dresy. Tie sú tmavomodré a majú rovnaký dizajn ako hlavné červené. Oblečené ich mali zatiaľ v stretnutiach v Senici a v Trnave, v priebehu súťaže si ich pravdepodobne oblečú aj proti ďalším tímom hrajúcim v červenom – Banskej Bystrici a Zlatým Moravciam. Na bielom véčkovom pruhu sa nachádza vpravo logo americkej spoločnosti Nike doplnené na protiľahlej strane znakom AS. Umiestnenie sponzorov je zhodné s červenými dresmi. Zaujímavosťou všetkých dresov Trenčanov sú menovky hráčov, ktoré sú bez diakritiky. Veľmi milým detailom sú písmená A a S v spodnej časti čísiel. K tmavomodrým tričkám nosia futbalisti AS tmavomodré trenírky s bielymi prúžkami po bokoch a biele štulpne s modrým logom Nike.

Brankárskou jednotkou trenčianskeho tímu je Miloš Volešák, ktorý vo väčšine stretnutí chytáva v šedom drese s čiernymi rukávmi. Na rukávoch sa nachádzajú šedé krúžky, ktoré sa od výstrihu smerom ku koncom rukávov zmenšujú a vytvárajú zaujímavú textúru. Trenčianski brankári majú k dispozícií aj náhradné dresy, ktoré sú v žltej farbe a majú rovnaký dizajn ako šedé.

AS Trenčín v minulom ročníku suverénne zvíťazil v druhej najvyššej súťaži a napodobnil tak svoj úspech z roku 1997. Najúspešnejší trenčiansky klub menil počas svojej histórie niekoľkokrát názov. V 90. rokoch bol klub známy ako Ozeta Dukla, v roku 2003 sa premenoval na FK Laugaricio a súčasný názov AS Trenčín používa od roku 2005. Najlepším umiestnením Trenčanov v najvyššej slovenskej súťaži je štvrté miesto z ročníka 1997/1998.

Alternatívne kombinácie:

Šedý brankársky dres so šedými trenírkami (10. kolo, Trenčín - Prešov)
Žltý brankársky dres (3. kolo, Senica - Trenčín)
Červený dres Trenčína bez loga Urpiner na pravom rukáve (od 9. kola)
Čierny brankársky dres (14. kolo, Trenčín - Senica)
Červený dres s logom VRM na pravom rukáve (od začiatku jarnej časti).
V Trenčíne zvolili dizajn dresov s označením Victory, ktorý celkom pekne symbolizuje úspech klubu z minulého ročníka, kedy tím vyhral druhú ligu. Logo partnera Aegon je možno aj po vzore holandského Ajaxu Amsterdam jednofarebné a vyzerá na dresoch naozaj vkusne. Trochu ma osobne mrzí počet reklám partnerov, keď okrem Aegonu má svoj priestor na dresoch aj Urpiner a Synot Tip. Uvedomujem si, že robiť futbal v slovenských podmienkach nie je vôbec jednoduchou záležitosťou, ale robiť z dresov futbalistov reklamné letáky tiež nie je práve najlepšia cesta. Rovnako za negatívny prvok považujem aj chýbajúce mäkčene a dĺžne na menovkách. Sme na Slovensku, tak nerozumiem prečo má kapitán menovku SEVELA, keď sa volá ŠEVELA… Vzhľadom k dresom súperov mi vadí, že Trenčania zvolili ako náhradnú farbu tmavomodrú, ktorá nie je práve najlepším výberom v stretnutiach proti červeno-čiernej Trnave, či červeno-modrej Senici. Trenčín hrával aj v minulosti v bielych dresoch, ktoré mi v kolekcii pre novú sezónu chýbajú. Veľmi pekným detailom sú ale na číslach hráčov písmená AS prebraté z klubového znaku, rovnako zaujal aj netradičný, zato originálny font. Potešila aj prezentácia dresov, ktorá bola súčasťou predsezónnej tlačovej konferencie. Nabudúce by to už len chcelo nejaké pekné trenčianske slečny, ktoré by nahradili tie figuríny :-). Napriek všetkému negatívnemu sú ale dresy Trenčanom pre mňa tento rok veľmi príjemným prekvapením.

Ako sa vám páčia dresy AS Trenčín pre sezónu 2011/2012?

Tip: Vyjadrite svoj názor na dresy Trenčína v diskusii!

3 komentáre k príspevku “Dresy AS Trenčín 2011/2012

  1. Oproti minuloročným “plachtám” od Givovy sú tieto dresy stokrát lepšie. Podľa mňa jedny z najlepších, ak nie celkovo najlepšie, z celej Corgoň ligy. Som hlavne rád, že to nie je nejaká rok-dva stará sada, ako to býva na Slovensku zvykom, ale nová, akú môžeme vidieť aj v lepších európskych súťažiach (napr. Malaga). Hlavný sponzor tiež vyzerá dobre, aj keď je pravda, že bez toho SynotTipu by vyzeral dres ešte trochu krajšie. Páči sa mi aj font čísel takže Trenčínu dávam za dresy 5*.

  2. Ahoj, podľa mňa sú tie reklamy na dresoch umiestnené vkusne, vôbec mi neprekážajú. Čo sa týka mäkčeňov mali tam byť. Ešte som chcel reagovať na tie baby tie nemali pri predstavovačke dresov chýbať…

  3. Mne sa najviac pači prisposobenie reklamy a jedinu vec ktoru mozem vytknut je brankarsky dres lebo ak sa nemylim svetove kluby mali tieto dresy este v sezone 09-10 a hlavne dresy mal ManU tiež v sezone 09-10 ale to asi nieje namieste porovnavat dresy ManU a AS Tenčinu :))

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok