Dresy Bayeru Leverkusen 2011/2012

2011/2012 Adidas Bundesliga
Autor: Myso

Dnešný deň je na týchto stránkach vyhradený Bayeru Leverkusen. Minulosezónny nemecký vicemajster pokračuje aj v sezóne 2011/2012 v čiernych dresoch z posledného ročníka, v priebehu leta ale vymenil sponzora a predstavil aj tretie modré dresy.

Výrobcom dresov je domáca spoločnosť Adidas. Futbalovým priaznivcom je určite známe, že Leverkusen hráva v červeno-čiernych dresoch, ktorých štýl ale pomerne často obmieňa. V nedávnej minulosti hrávali futbalisti Bayeru v pruhovaných dresoch, dva roky dozadu dominovala na tričkách červená a v súčasnosti je to pre zmenu zase čierna.

Najvýraznejším prvkom čiernych dresov je šikmý červený pruh, v ktorého vrchnej časti nájdeme umiestnený klubový znak. Pod výstrihom sa nachádza biele logo Adidas. Partnerom klubu sa od leta stala kalifornská spoločnosť SunPower, zaoberajúca sa výrobou a predajom elektrickej energie získanej zo slnečného žiarenia.

Červenú farbu nájdeme na tričkách ešte v okolí výstrihu, na troch pruhoch charakteristických pre nemeckého výrobcu i na tenkých prúžkoch po bokoch. K čiernym tričkám nosia futbalisti Bayeru čierne trenírky a štulpne doplnené červenými pruhmi. Na zadnej strane tričiek je pod výstrihom umiestnený biely nápis „Werkself,“ ktorý je aj jednou z prezývok mužstva.

Náhradné biele dresy boli predstavené v priebehu mája, v lete k nim pribudli aj tretie modré. Tie je možné nájsť aj v aktuálnom katalógu nemeckej spoločnosti Adidas s dizajnovým označením Toque 11. Na hrudi nájdeme podobne ako v prípade ostatných dresov logo spoločnosti SunPower, modré tričká dopĺňajú modré trenírky a modré štulpne doplnené trojicou bielych pruhov.

Bayer Leverkusen v Nemecku označujú aj slovíčkom „Vizekusen.“ Klub je totiž doslova špecialistom na druhé miesta. V Bundeslige obsadili hráči druhú priečku celkovo päťkrát, v rokoch 2002 a 2009 prehrali finále Nemeckého pohára a v roku 2002 aj finále Ligy majstrov. Samozrejme, účasť v Glasgowskom finále proti Realu Madrid patrí medzi najväčšie klubové úspechy, ktorým sa v Leverkusene budú chcieť priblížiť aj tento rok. V základnej E skupine súperia o postup s belgickým Genkom, španielskou Valenciou a anglickou Chelsea.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok