Dresy Trabzonsporu 2011/2012

2011/2012 Liga majstrov Nike
Autor: Myso

Túto jeseň nájdete na týchto stránkach aj podrobnejšie predstavenie dresov tímov, ktoré hrajú v skupinovej fáze Ligy majstrov. Okrem svetových veľkoklubov tak budete mať možnosť detailnejšie spoznať aj dresy menších európskych mužstiev, ktoré ale patria k špičkám vo svojich národných ligách. Dnes si môžete prečítať niečo o dresoch tureckého Trabzonsporu.

Klubovými farbami Trabzonsporu sú belasá s bordovou a tradičné dresy tohto klubu tvorili v minulosti pruhované belaso-bordové tričká doplnené bielymi trenírkami a bielymi štulpňami. Evolúcia dresov ale priniesla postupne zmenu, ktorá vo výsledku síce zachováva pruhované tričká, ale k nim sú podľa potreby doplnené bordové, prípadne belasé trenírky a štulpne.

Spomenutú farebnú kombináciu tričiek a ostatných častí výstroja zvolila pre Trabzonspor tento rok aj americká spoločnosť Nike, ktorá minulosezónnemu tureckému vicemajstrovi pripravila rovno štvoricu nových dresov. Hlavné majú dizajn s označením Energy a vynikajú pruhmi, ktoré majú tvarom pripomínať blesky. Najčastejšie si k nim futbalisti tureckého klubu obliekajú bordové trenírky s belasými prúžkami po bokoch a bordové štulpne.

Náhradné dresy sú biele doplnené belasými prúžkami na rukávoch. Dresy s dizajnom Nike Brasil kombinujú hráči Trabzonsporu s belasými trenírkami doplnenými bordovými prúžkami a belasými, prípadne bielymi štulpňami, ktoré podľa potreby používajú aj k hlavným pruhovaným tričkám. Proti svojim súperom majú možnosť hrať futbalisti z mesta Trabzon aj v bordových dresoch Victory s výrazným belasým pruhom v tvare písmena V na hrudi.

V prípade, že hráči Trabzonsporu nebudú môcť použiť ani jeden z troch vyššie spomenutých dresov, prichádzajú na rad aj štvrté dresy. Tie majú zlato-čiernu kombináciu a dizajnové označenie Classic III. Partnerom klubu sú na všetkých dresoch Turecké telekomunikácie. Klubový znak doplnený zlatou hviezdičkou je vo všetkých prípadoch umiestnený vľavo pod výstrihom. Brankári klubu chytávajú v červených, prípadne modrých dresoch so známym dizajnom s krúžkami na rukávoch.

Trabzonspor je šesťnásobným majstrom Turecka, keď všetky tituly získal na prelome 70. a 80. rokov. Vlani obsadil v najvyššej tureckej súťaži druhé miesto, no po rozhodnutí UEFA nahradil v skupinovej fáze Ligy majstrov majstrovské Fenerbahce, ktoré čelí obvineniam z manipulácie výsledkov zápasov. V tíme pôsobí aj trojica slovenských futbalistov – obranca Marek Čech, záložník Marek Sapara a útočník Róbert Vittek.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok